/Osječke nogometašice večeras igraju utakmicu sezone! POBJEDA NAD SPORTINGOM DOVELA BI IH NA VRATA RAJA
žnk osijek

Osječke nogometašice večeras igraju utakmicu sezone! POBJEDA NAD SPORTINGOM DOVELA BI IH NA VRATA RAJA

Liga prvaka. Toliko željeno natjecanje za najbolje hrvatske nogometašice večeras bi od sna mogla postati jedna vrlo realna priča. Nakon rutinski i nemilosrdno odrađenog posla protiv makedonskog Dragona, večeras od 20,15 osječke nogometašice imaju prvi pravi ispit u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Na Gradskom vrtu večeras se igra dvoboj koji može uvelike otvoriti vrata Lige prvaka, ali ih objektivno i zatvoriti. Pobjedom bi Osijek imao maksimalnih 6 bodova i u zadnjem kolu bi mogao pobjedom osigurati ulazak među 32 najbolje ekipe Europe. Eventualno bi i remi bio dovoljan za prvo mjesto, ovisno o visini pobjede norveškog Avaldsnesa protiv Dragona. Remi u današnjem dvoboju otvara brojne kombinacije, šanse bi postojale, ali puno bi se lakše disalo pred posljednje kolo.

Pobjeda protiv Sportinga bi definitivno dala veliku dozu  samopouzdanja curama, jer Sporting je potpuno ravnopravno igrao s norveškim viceprvakinjama, primio je gol u samoj završnici utakmice i definitivno kvalitetom mogao parirati nominalno najjačoj ekipi skupine.

Podrška s tribina je ono što djevojke stalno zaizivaju, ali i ono što sigurno zaslužuju. Lijepo je vrijeme, nema drugih značajnijih sportskih događaja u gradu i ono najvažnije, one su zaslužile podršku za sve ono što rade već godinama! 20,15 – svi u Gradski vrt!

Foto: ŽNK Osijek

Podijeli
  •  
  •  
  •