/Osječanke večeras po prvu pobjedu u kvalifikacijama DOBRO POZNAT PROTIVNIK NA OTVARANJU
38698920_1040518492781247_6633977339753529344_n

Osječanke večeras po prvu pobjedu u kvalifikacijama DOBRO POZNAT PROTIVNIK NA OTVARANJU

Najbolje hrvatske nogometašice danas kreću u borbu za Ligu prvakinja, prvi protivnik im je makedonski prvak ŽFK Dragon, ekipa koju su potpuno deklasirali prije dvije godine u istoj fazi natjecanja.

Upravo taj dvoboj veliki je zalog za optimizam pred današnji susret 1. kola kvalifikacijske skupine za Ligu prvaka. Prije dvije godine osječke nogometašice do vrha su napunile mrežu makedonskih prvakinja i uvjerljivo krenule u natjecanje, no tih 14:1 ipak nije bilo dovoljno da bi se na kraju ostvario konačni cilj. Iako se ne zna previše o Dragonu, prema igračkom kadru može se reći da jesu  napravile određeni napredak, no i dalje je Osijek veliki favorti i vjerujemo da će ponovno natjecanje otvoriti pobjedom.

Dolaskom Leonarde Balog i Suzi Žigante, te potpunim oporavkom Maje Joščak Osijek definitivno ima vrlo kvalitetnu ekipu, ekipu  koja može do prolaska kvalifikacijske skupine iako treba biti objektivan i reći da je ostatak skupine iznimno jak, tu  su prvakinje Portugala i viceprvakinje velesile u ženskom nogometu Norveške. No, korak po korak, najvažnije je krenuti pobjedom i zato je iznimno bitno da djevojke imaju pravu podršku  s tribina. Ulaz je zaista simboličnog karaktera, utakmica u večernjem terminu kada nema nekakvih sportskih događaja u gradu i prava je prilika da ljubitelji sporta večeras daju  podršku svojim curama koje su iznimno naporno radile ovog ljeta spremajući se za ove tri utakmice koje su pred njima.

U ranijem terminu od 16,00 sati igra se prva utakmica između Avaldsensa i Sportinga, a u 20,15 minuta na teren Gradskog vrta izlaze ŽNK Osijek i ŽFK Dragon!

Podijeli
  •  
  •  
  •