/Osječanke ponovo u Prvoj HRL NAKON ODUSTAJANJA ZELINE OSJEČANKE SU USKOČILE U NAJVIŠI RAZRED HRVATSKOG RUKOMETA
prva hrl hrs

Osječanke ponovo u Prvoj HRL NAKON ODUSTAJANJA ZELINE OSJEČANKE SU USKOČILE U NAJVIŠI RAZRED HRVATSKOG RUKOMETA

Sredina rujna obilježava početak nove natjecateljske sezone u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. U sezoni 2018./2019. Prva liga brojat će 13 klubova nakon što je od natjecanja odustala Pitomača.

Ostanak na kraju prošle sezone nisu uspjeli izboriti Ivanić, Dugo Selo ’55 Petason Vranjic pa će se tako najvišem rangu ženskog klubpskog rukometa priključiti tri nova kluba. Kroz natjecanja u 2. HRL pravo nastupa u ligi više izborili su RK Dalmatinka, ŽRK Murvica ŽRK Osijek. Dalmatinka i Murvica osvojili su prvo mjesto u 2. HRL jug, odnosno zapad. Osijek je bio drugoplasirani u 2. HRL sjever, no budući da je prvoplasirana Zelina odustala od natjecanja Osijek je stekao pravo nastupa u 1. HRL.

Osim tri nevedena kluba za novi naslov prvakinja Hrvatske borit će se Podravka Vegeta, Lokomotiva, Koka, Bjelovar, Umag, Zamet, Sesvete, Zrinski, Trešnjevka i Split 2010. 

Braniteljice naslova iz prošle sezone su rukometašice Podravke Vegete.

Susreti prvog kola 1. HRL za žene na rasporedu su 15. i 16. rujna.

Foto HRS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.