/Osječanke nisu uspjele, minimalna pobjeda Islađanki OSJEČKE NOGOMETAŠICE MOGU BITI PONOSNE
21055172_839417546224677_7295492831413631219_o

Osječanke nisu uspjele, minimalna pobjeda Islađanki OSJEČKE NOGOMETAŠICE MOGU BITI PONOSNE

Na žalost u Osijeku se ove sezone neće igrati Liga prvaka, a osječke nogometašice bile su zaista blizu, prokleto blizu.. A opet tako daleko. U posljednjem dvoboju kvalifikacija našim je djevojkama trebala pobjeda za konačno ispunjenje cilja, a na kraju su gošće s Islanda upisale minimalnu pobjedu i izborile ulazak u završnu fazu kontitnetalnog natjecanja.

Ono što posebno boli je činjenica da bi na kraju i bod bio dovoljan za ulazak među 32 najbolje ekipe u Europi, naime naše djevojke bi tamo završile kao najbolje drugoplasirane, a ovako još jedna sezona završava zbog samo jednog gola. Favorizirane Islađanke su dominirale velikim dijelom utakmice, tek su nakon primljenog pogotka Osječanke jurnule prema naprijed, pokušale i uspjele biti opasne, no na žalost ne i precizne.

– Svi smo dali svoj maksimum i odigrali smo kako smo se dogovorili, nes(p)retno smo primili gol. I iako smo se većinu utakmice do tada branili krenuli smo na sve ili ništa i uspjeli izboriti nekoliko izglednih prilika koje nažalost nismo uspjeli iskoristiti. Hvala svim curama na zalaganju, želji i borbi kroz cijele ove kvalifikacije. Jednostavno je falilo malo sreće da bi ostvarili bolji rezultat – rekla nam je tužna Kristina Nevrkla, jedna od najboljih u redovima Osijeka u ove tri kvalifikacijske utakmice.

Tuga je naravno velika, nakon što se puno toga urotilo protiv osječkih nogometašica od samog početka priprema, ali ipak Perkovićeve djevojke imaju razloga i za ponos. Izvadimo Messija iz Barcelonine momčadi, to više nije ista momčad, isto je i s Osijekom koji je ostao bez najbolje igračice, s Majom Joščak u sastavu izgledi protiv Stjernana bi bili osjetno opipljiviji. Nema vremena za puno žalovanja, valja se ponovno vratiti u Hrvatsku realnost, ponovno kroz prvenstvo izboriti novi pokušaj proboja u elitu, mladosti i talenta ne nedostaje!

Podijeli
  •  
  •  
  •