/Osječanke dočekuju Rijeku, Gradiška i Mursa idu na gostovanja MUŠKA I ŽENSKA SUPERLIGA
parket oštećen parket

Osječanke dočekuju Rijeku, Gradiška i Mursa idu na gostovanja MUŠKA I ŽENSKA SUPERLIGA

Početak prosinca je kod naših najboljih odbojkaša odnosno odbojkašica rezerviran za 9. kolo Superlige. Nakon što su kompletan početak sezone odradile kao gošće Osječanke sada malo uživaju u čarima domaćih utakmica, dok osječki odbojkaši idu na gostovanje, a djevojke iz Gradiške zahvaljujući višoj, odnosno nižoj sili putuju u Zagreb.

33. ŽOK OSIJEK – HAOK RIJEKA CO subota, 2. prosinca 2017. u 19,30
34. OK OLIMPIK – OK MARINA KAŠTELA subota, 2. prosinca 2017. u 17,45
35. HAOK MLADOST – ŽOK NOVA GRADIŠKA subota, 2. prosinca 2017. u 19,30
36. OK KAŠTELA CEMEX – OK POREČ subota, 2. prosinca 2017. u 17,00

Iako su imale 5 dana za rekuperaciju i odmor sasvim sigurno Osječke odbojkašice još osjećaju umor od nevjerojatnih 16 setova u samo 6 dana koje su na kraju okončale velikom pobjedom i ostankom u Europi. U subotu u Gradski vrt stiže jako dobra ekipa Rijeke koja je vrlo ugodno iznenađenje u dosadašnjem toku sezone, prve su pratiteljice najboljih ekipa u državi i sigurno da djevojke trenera Franića čeka težak ispit. No, Osijek je sada sasvim sigurno pun samopouzdanja, imaju i razloga za to, ali imaju svakako i pritisak, u prvenstvu do sada stvari nisu bile onakve kakve bi trebale biti tako da novi posrtaj nikako nije opcija.

Jedan tužna, ružna i žalosna priča dolazi nam iz Nove Gradiške koja nas je kada je odbojka u pitanju navikla na pozitivne tonove. Kada su djevojke u pitanju bez obzira na bodovnu nulu i dalje to nisu crni tonovi, cure daju sve od sebe, kad tad će se to vratiti, no ponovno je politika u prvom planu. A kad je tako kod nas je gotovo uvijek sve crno. Nova Gradiška je u subotu trebala ugostiti zagrebačku Mladost, najbolju ekipu u državi, trebao je to biti još jedan jak ispit za Runjašovu ekipu, pokušaj osvajanja seta ili boda, ili uz spektakularnu igru i više od jednog boda. Trebala je to biti prilika mnogobrojnim zaljubljenicima u odbojku prilika da na djelu vidi sjajnu ekipu iz Zagreba predvođenu Slavonkama, no zahvaljujući sustavnom zanemarivanju dvorane koja je u onom najvažnijem dijelu, na parketu u derutnom, raspadajućem stanju utakmica će se igrati u zagrebačkom Domu odbojke. Dvorana naravno nije u vlasništvu kluba koji nikako nije i ne može biti odgovoran za ovakvu sramotu, a oni koji jesu odgovorni se po ustaljenom običaju HR političara – prave mutavi! U takvoj situaciji naravno da se ne može kvalitetno trenirati, ozljeda je stalna opasnost ne samo odbojkašicama nego i svim ostalim korisnicima dvorane. Nadamo se da će se nešto napokon pokrenuti jer ovo nije novi problem, parket je odavno u lošem stanju, samo je sada to dodatno eskaliralo. Nadamo se, ali smo i svjesni da su izbori poprilično daleko, pa možemo uz tu nadu odmah dodati i onaj o nadi i najstarijem zanatu na svijetu..

33. OK KITRO VARAŽDIN – MOK RIJEKA nedjelja, 3. prosinca 2017. u 18,00
34. OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA – OK SISAK nedjelja, 3. prosinca 2017. u 16,00
35. HAOK MLADOST – OKM CENTROMETAL subota, 2. prosinca 2017. u 17,00
36. OK MEDICINAR – MOK MURSA – OSIJEK subota, 2. prosinca 2017. u 14,30

Odbojkaši Murse nakon pobjede protiv Rijeke u 9. kolu gostuju kod Medicinara, susjeda na ljestvici koji ima velikih 5 bodova prednosti unatoč činjenici da je Mursa slavila u prvom međusobnom ogledu u Osijeku s glatkih 3:0. Već taj podatak govori da je protivnik jako dobra momčad, da Osječani moraju biti na svom vrhuncu da bi došli do trećeg ovosezonskog slavlja. Pobjeda bi značila hvatanje priključka sa momčadima iz sredine ljestvice i bijeg od društva koje je na samom začelju.

Podijeli
  •  
  •  
  •