/Osječanke četvrte, Mursaši i Đakovčanke zauzeli 6. i 7. mjesto DRŽAVNA ZAVRŠNICA ZA JUNIORE ODIGRANA U OSIJEKU
juniorsko osijek

Osječanke četvrte, Mursaši i Đakovčanke zauzeli 6. i 7. mjesto DRŽAVNA ZAVRŠNICA ZA JUNIORE ODIGRANA U OSIJEKU

Protekla tri dana Osijek je bio domaćin završnice Državnog prvenstva za odbojkaške juniorke i juniore, a Slavonija je među 15 klubova imala 3 predstavnika, kod djevojaka bili su to ŽOK Osijek i OK Đakovo, a kod momaka MOK Mursa Osijek. U obje konkurencije zlatom se okitila zagrebačka Mladost.

Pomalo su nas naše mlade snage naviknule na sjajne rezultate pa činjenica da niti jedna medalja nije ostala u Slavoniji pomalo stvara gorak dojam, no bez obzira na to ipak u konačnici prevladava zadovoljstvo. Najviše su pokazale Osječanke koje su bile u borbi za medalju, no ipak je bronca otišla put Dubrovnika. Đakovčanke su upisale jednu pobjedu u razigravanju za 7. mjesto gdje su bile bolje od Umaga. To je možemo reći objektivan domet za Đakovčanke koje mogu biti ponosne što su došle na završnicu kao ekipa koja se natječe u nižem rangu natjecanja. Osječanke su u skupini bile bolje od Kitro Varaždina i Umaga, a u polufinalu su poražene od Mladosti, te još dva puta od Dubrovnika, u skupini i utakmici za 3. mjesto. Mladostašice su dominantno osvojile naslov prvakinja, a tamo je među najboljima bila naša Katarina Pavičić koja je još jednom potvrdila da je zaista riječ o vanserijskom talentu i samo nam ostaje za žaliti što više ne nosi dres Osijeka.

katarina pavičić

Nekako najveće razočaranje bili su mladi osječki odbojkaši koji su pali bez ispaljenog metka, poraženi su u skupini od zagrebačke Croatije i Kaštela bez osvojenog seta, a pobjedili su tek slabašnu ekipu Siska u razigravanju, dok su u susretu za 5. mjesto natjecanje završili novim porazom od Rovinja.

Iako smo se nadali boljim rezultatima naših predstavnika, čitav događaj je bio pravi pogodak, tri dana sjajne odbojke u Osijeku uz poprilično velik broj gledatelja na svim utakmicama. Najbolje od odbojkaške mladosti prodefiliralo je kroz Gradski vrt, naši predstavnici su mogli vidjeti gdje su u odnosu na ostale i sigurno je ovo vrlo važno iskustvo za sve sudionike.


 

Najbolji pojedinci prvenstva su – libera: Patrik Anić i Izabela Štimac (oboje Mladost), primači: Filip Marinić (Croatia) i Katarina Pavičić (Mladost), blokeri: Tomislav Mitrašinović i Božena Butigan (M), napadači: Patrik Jelić Periša (Croatia) i Iva Pažin (M); dizači: Gabrijel Ivančić (C) i Sara Štimac (M); igrač/ica: Tino Hanžić (M) i Josipa Marković (Zadar).


 

Podijeli
  •  
  •  
  •