/Osječanin Ivan Zidar pobjedio Lucasa Tenoria HRVATSKI MMA BORAC U ŠVEDSKOJ KRČI SVOJ PUT U SLOBODNOJ BORBI
ivan zidar

Osječanin Ivan Zidar pobjedio Lucasa Tenoria HRVATSKI MMA BORAC U ŠVEDSKOJ KRČI SVOJ PUT U SLOBODNOJ BORBI

Hrvatski MMA borac Ivan Zidar nastavlja s dobrim rezultatima u Švedskoj gdje trenutno živi i radi. Proteklog je vikenda uspješno odradio meč protiv iskusnog brazilskog borca Lucasa Tenoria i još jednom potvrdio svoje velike mogućnosti.

Organizacija je FCR 4, održavala se u Västeråsu, gradu udaljenom od Stockholma osamdesetak kilometara. Prvo su održavani mečevi za amaterske prvake Švedske nakon kojih su usljedili profesionalni mečevi. Bio sam prvi u programu pro mečeva. Nastupao sam u bantam kategoriji koja iznosi 61.7 kg, naravno kako je profi meč, samo na dan vaganja moram zadovoljiti težinu na dan meča se krećemo sa otprilike 68-70 kg. Protivnik je bio Brazilac Lucas Tenorio, iskusniji borac i dosta težak protivnik koji konstano nabija pritisak i jako teško ga je završit. Odradio sam meč taktički i osobno za mene malo iznenađujuće kako protivnik nije odustao jer dobra većina bi prije početka treće runde odustala. 

Kakvi su daljnji planovi?
Sljedeća borba se nadam da bih mogla biti krajem ožujka također u Skandinaviji. Rado bih se volio boriti opet u FFC-u i spreman sam se boriti s bilo kim u svojoj kategoriji u FFC-u. U Švedskoj sam nešto više od 2 godine, trenutno radim puno radno vrijeme ali i to bi se trebalo promjeniti u skorije vrijeme. Radim u švedskoj firmi Hansson&Ekman, bavim se izoliranjem toplinskih crpki armaflex izolacijom što je jedan od plaćenijih poslova u Švedskoj, čist je posao, jako cijenjen i ne može ga svatko raditi. Treba se položiti puno certifikata i proći dosta tečajeva. Ali kao što sam rekao spreman sam to napustiti kako bih se još više mogao posvetit sportu jer znam koliko mogu i što sam sve sposoban postići u istom.

Na meč si izašao uz Kohortinu pjesmu “Neka ljudi govore”. Kako si se odlučio na taj potez?

To je pjesma s kojom sam izašao na prvu borbu u čast svim Osječanima koji su morali napustiti Osijek i Hrvatsku u potrazi za boljim životom i s tom pjesmom ću od sada izlaziti na svaki meč.

Nadamo se da će Ivana u budućnosti i njegovi Osječani moći pogledati i podržati u jednom meču u Gradskom vrtu, i to nekom za važnu titulu, Ivan zasigurno ima kvalitetu doći do takvih borbi!

Podijeli
  •  
  •  
  •