/Osijek remizirao s bukureštanskim Dinamom NAVODNO U GRADSKI VRT STIŽU DVA VRHUNSKA HNL NAPADAČA
Foto: NK Osijek

Osijek remizirao s bukureštanskim Dinamom NAVODNO U GRADSKI VRT STIŽU DVA VRHUNSKA HNL NAPADAČA

Nogometaši Osijeka odigrali su drugu pripremnu utakmicu u slovenskom Pohorju. Ovaj puta protivnik im je bila momčad bukureštanskog Dinama, a susret je završio bez pobjednika i golova 0:0.

Ipak, treba istaknuti kako je naš prvoligaš ostavio bolji dojam i bio dominantniji i opasniji tijekom svih 90 minuta. Već na samom početku Osječani su imali veliku priliku kada je Vojnović pogodio gredu, a na odbijenu loptu natrčao je Barać, da bi Rumunji spašavali svoja vrata doslovno s gol-linije.

Nekoliko minuta kasnije zaprijetio je i Matas čiji je udarac glavom  protivnički vratar uspio obraniti kao i Špoljarićev udarac s dvadesetak metara.

U 33. minuti Matas je centrirao, a Štrkalj pucao zamalo pored vratiju. I u nastavku je Osijek bio dominantniji i opasniji.

U 49. minuti Barišić je ubacio za Mioča, no opet se iskazao čuvar mreže Dinama. Bilo je još nekih pokušaja, ali je momčad iz Bukurešta sačuvala „nulu“.

Za bijelo-plave su u prvom poluvremenu nastupili: Žitnjak, Matas, Arsenić, Barać, Marin (od 23. Karamarko), Lesjak, Žaper, Favorov, Vojnović, Špoljarić i Štrkalj. U drugom su dijelu igrali: Mikulić, Arsenić, Lukić, Džolan, Barišić, Petrović, Mioč, Knežević, Mandić, Perošević i Grgić.

Vijesti iz ureda stižu na kapaljku, posebno onog koji nas najviše zanima a to je sportskog direktora Alena Petrovića, no prema nekim informacijama vrlo blizu je transfer dvojice sjajnih napadača za naš prvoligaki nogomet. Kako su informacije neslužbene, nećemo izlaziti s imenima, no riječ je o top napadačima koji su se borili za titule najboljeg strijelca u proteklim sezonama. Navodno je sve dogovoreno, no pomalo je nejasno zašto se ne ide u realizaciju transfera i priključenje momčad u pripremama. Naravno, kada su naši igrači u igri, uvijek se nadaju ponudi iz vana, no ako je sve dogovoreno kako se priča…

Podijeli
  •  
  •  
  •