/Osijek otvorio prijelazni rok dolaskom Dragana Juranovića ZA SADA VLADA MIR U GRADSKOM VRTU, PETROVIĆ: "POJAČANJA KAO NADOGRADNJA"
alen petrović nkos

Osijek otvorio prijelazni rok dolaskom Dragana Juranovića ZA SADA VLADA MIR U GRADSKOM VRTU, PETROVIĆ: "POJAČANJA KAO NADOGRADNJA"

Dragan juranović je novo lice u svlačionici Osijeka. Igrač Dubrave karijru će nastaviti u našem prvoligašu. Juranović je potpisao stipendijski ugovor i za početak će igrati za Osijek 2 u Trećoj HNL istok. Juranović je bio definitivno najbolji igrač Dubrave za koju je postigao čak 15 pogodaka što ga drži na visokom trećem mjestu liste strijelaca Treće HNL zapad.

Još će nekoliko dana potrajati zimski odmor nogometaša Osijeka, točnije do 8. siječnja za kada je trener Zoran Zekić zakazao početak priprema za drugi dio sezone u HNL-u. Na prvo okupljanje trebaju doći svi oni igrači na koje stručni stožer računa za nastavak natjecanja, a najtraženiji čovjek u Gradskom vrtu i tijekom ove stanke između dvije polusezone je sportski direktor Alen Petrović. Javnost i navijače, naime, uvijek zanima hoće li biti nekih novih lica u osječkoj svlačionici…

Činjenica je da dobro stojimo na tablici, no uvijek nam je želja napraviti i dodatni iskorak. Zimski prijelazni rok je malo zahtjevniji po pitanju pronalaska istinskih pojačanja, pa je ljeto prioritetnije u smislu da napravimo i nešto više u cilju dodatnog osnaživanja momčadi. Jasno je da takvi igrači i koštaju na tržištu i da ih nije baš lako dovesti, što ne znači da mirujemo i ne reagiramo, izjavio je Petrović.

Osijek ne ovisi o izlaznim transferima

Sportskom direktoru Bijelo-plavih postavili smo i pitanje o nekim možebitnim odlascima jer nije tajna da postoje upiti za neke Osijekove igrače koji su na meti klubova izvan hrvatskih granica…

Upita uvijek ima, no bitna je činjenica da nemamo potrebu prodavati nikoga od onih standardnih prvotimaca. Dakle, ne ovisimo o izlaznim transferima, tako da su nam razmišljanja prvenstveno vezana uz eventualna pojačanja, odnosno dolazak nekih novih igrača. Realno govoreći, trenutno nemamo toliku, dakle nužnu potrebu da bismo nekoga imperativno dovodili, osim naše želje da možda već sada pokušamo napraviti dio posla kojega smo planirali u lipnju.

Sve je teže u HNL-u pronaći pojačanja

Jasno je da Osječani u svoje redove isključivo žele dovesti pojedince koji bi predstavljali dodanu vrijednost aktualnom kadru:

Istina je da su nama porasli apetiti kada je riječ o rejtingu i kvaliteti igrača koje nastojimo dovesti u Gradski vrt. A u tom kontekstu nije nevažno spomenuti da mi i dalje osnažujemo momčad s četvrtim proračunom u Ligi. Želim reći da će od ljeta vjerojatno biti potrebno povećati iznos predviđen za pojačanja. Posebice jer je nama sada već prilično teško u HNL-u pronaći igrače koji bi zadovoljili naše kriterije i natjecateljske apetite. Naime, teško nam je kupiti igrače iz Dinama, Hajduka i Rijeke, a za ove iz drugih klubova je upitno da li bi nam omogućili kvalitetu više u odnosu na postojeći kadar.

Jasni kriteriji kod dovođenja igrača

Jasno je koji su igrači najpoželjniji i u smislu dugoročnijih razmišljanja:

Imali smo sreće što smo ljetos uspjeli dovesti mlade igrače kao što su Bočkaj, Grezda, Mudražija i Jambor, nakon njih angažirati još Marića i Hajdradinovića, a svi su oni uspjeli postati bitan dio naše momčadi. U tom smjeru i nadalje razmišljamo. Ponovit ću da je kod nas zimski prijelazni rok mirniji nego onaj ljetni, ali u slučaju da uspijemo pronaći profil igrača koji ciljamo, a potom i dogovoriti uvjete potencijalne suradnje, onda bismo se upustili u posao. U dogovoru s predsjednikom i vlasnicima Kluba, osiguran je i odgovarajući proračun za poneko istinsko pojačanje u predstojećem prijelaznom roku. Bitno je naglasiti da nas ne zanimaju prinove, već tražimo isključivo one igrače koji bi nam odmah osigurali kvalitetu više, zaključio je Petrović.

Foto nk-osijek.hr

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.