/Osijek 2, BSK i Međimurje i službeno u Drugoj HNL DANAS JE ZASJEDAO IO HNS-a I DONIO NEKOLIKO ZANIMLJIVIH ODLUKA
io hns

Osijek 2, BSK i Međimurje i službeno u Drugoj HNL DANAS JE ZASJEDAO IO HNS-a I DONIO NEKOLIKO ZANIMLJIVIH ODLUKA

Izvršni odbor HNS-a je na petoj sjednici održanoj 4. lipnja 2018. godine donio sljedeće odluke:

1. Utakmica Lige nacija protiv Engleske, koja se igra bez gledatelja zbog izdržavanja kazne koju je UEFA izrekla zbog svastike na stadionu Poljud na utakmici protiv Italije 2015. godine, igrat će se 12. listopada 2018. u Rijeci, na stadionu Rujevica. Tri dana kasnije na istom stadionu igrat će se prijateljska utakmica protiv reprezentacije Jordana.

2. Usvojen je kalendar natjecanja Prve HNL i završnice HNK te liste delegata za Prvu i Drugu HNL.

3. Usvojeno je izvješće o postupku licenciranja klubova za natjecateljsku godinu 2018./19.

4. Druga HNL će u natjecateljskoj godini 2018./19 brojati 14 klubova, tj. s klubovima koji ispunjavaju kriterij sportskog plasmana i imaju licencu za nastup u Drugoj HNL, a sve sukladno Odluci o sustavu stalnih natjecanja i Propozicijama Druge i Treće HNL u natjecateljskoj godini 2017./18.
U Drugoj HNL nastupat će NK Varaždin, NK Hrvatski dragovoljac, NK Lučko, NK Solin, HNK Šibenik, GNK Dinamo II, HNK Hajduk II, NK Osijek II, NK Sesvete, NK Kustošija, NK Dugopolje, BSK Bijelo Brdo, NK Međimurje i NK Zadar.

5. Pokrenut je postupak za uvođenje VAR (video assistant referee) tehnologije za natjecanja HNS-a, sukladno propisima i proceduri Fife.

6. Razriješen je dužnosti Igor Pristovnik, povjerenik za suđenje Prve HNL i završnice HNK.

7. Usvojen je novi Pravilnik o sucima, suđenju i sudačkim instruktorima.

Foto HNS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.