/Oriolikova obrana treća u ligi I NAREDNE SEZONE CRVENE ĆE U TREĆELIGAŠKU AVANTURU POVESTI TRENER BRASLAV OSTOJIĆ
NK Oriolik - ekipa na Marsi

Oriolikova obrana treća u ligi I NAREDNE SEZONE CRVENE ĆE U TREĆELIGAŠKU AVANTURU POVESTI TRENER BRASLAV OSTOJIĆ

Na kraju je osvojeno 11. mjesto s 33 boda uz učinak od 8 pobjeda, 9 neodlučenih i 13 poraza. Naravno da je tijekom cijele sezone bilo uspona i padova, dobrih i loših utakmica, ali kada se sve zbroji u Oriovcu mogu biti zadovoljni budući žele biti u sredini prvenstvene ljestvice što su i ostvarili. Sa skromnim igračkim kadrom i u ovoj sezoni trener Braslav Ostojić napravio je dobar posao.

Izjave trenera Ostojića i tajnika Haringa

Najveći problem nogometaša Oriolika u ovoj sezoni bio je napadač, odnosno slaba učinkovitost. Obrana je bolji dio ekipe budući je u 30 utakmica primila 35 golova što je treća najbolja u ligi iza druge ekipe Osijeka i BSK-a iz Bijelog Brda, dok je još jedan novi drugoligaš Međimurje iz Čakovca primilo isto kao i Oriovčani 35 golova. Zato je napad Crvenih uz Đakovo Croatiju s 25 golova najslabiji u ligi. Najbolji strijelci kluba su sa 6 golova napadač Goran Jurić i stoper Stjepan Stubičan, dok je drugi stoper Matej Marušić 5 puta pogodio suparničku mrežu.

U Oriovcu se mogu pohvaliti s jako dobrim uvjetima za rad, pogotovo sada s obzirom da je izgrađen novi pomoćni teren. Osim toga nedavno je na Stadionu u Oriovcu održano finale kupa županije koje je proteklo u odličnoj organizaciji domaćeg NK Oriolik.

Premda je još rano i tek je završilo prvenstvo sigurno je da u Orioliku žele u ovom ljetnom prijelaznom roku pojačati svoju momčad. Naravno da je prva želja pravi napadač kako bi se popravila najveća boljka u prošloj sezoni, a to je učinkovitost.

U novoj sezoni nogometaše Oriolika i dalje će voditi trener Braslav Ostojić koji bi s pripremama trebao krenuti polovicom srpnja. (Josip Šebalj)

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.