/Održan IO UEFE u Bakuu ŠUKER SUDJELOVAO NA SJEDNICI
0000027838_700_394_cut

Održan IO UEFE u Bakuu ŠUKER SUDJELOVAO NA SJEDNICI

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sudjelovao je u radu nove sjednice Izvršnog odbora Uefe.

Sjednica Izvršnog odbora Uefe održana je u srijedu u glavnom gradu Azerbajdžana, s obzirom da je Baku domaćin finala Europske lige, u kojemu se u večernjem terminu sastaju engleski predstavnici Chelsea i Arsenal.

Članovi Izvršnog odbora, među kojima je i predsjednik HNS-a Davor Šuker, izabrali su švedski Göteborg za domaćina finala Lige prvakinja 2021. godine.

Reinharda Grindela na poziciji dopredsjednika Uefe zamijenit će Španjolac Luis Rubiales, a Francuz Noel Le Graet imenovan je europskim članom Vijeća Fife do Kongresa 2020. godine.

Od Fife i IFAB-a zatraženo je da se razmotri promjena Pravila nogometne igre kako bi se liječnicima omogućilo više vremena za dijagnozu mogućeg potresa mozga, s mogućnošću povratka igrača na teren.

 

Uz odobrenje pravilnika za nekolicinu natjecanja, pristupne liste za klupska natjecanja – uz dva mjesta u Europskoj ligi za nacionalne saveze na pozicijama od 51. do 55. – te odluke o nastupima kosovskih klubova i reprezentacija, Izvršni odbor dogovorio je novi format Europskog prvenstva U-19 u razdoblju od 2020. do 2023. godine, u sustavu s ispadanjem u nižu i promocijom u višu razinu natjecanja, po uzoru na Ligu nacija.

 

Sljedeća sjednica Izvršnog odbora na rasporedu je 24. rujna u glavnom gradu Slovenije, Ljubljani.

Podijeli
  •  
  •  
  •