/Održan 5. Marsonia kup limača POBJEDNICI BAMBI IZ TUZLE I LEGEN IZ BRODA
marsonia kup

Održan 5. Marsonia kup limača POBJEDNICI BAMBI IZ TUZLE I LEGEN IZ BRODA

Kroz 2 dana na Stadionu uza Savu u organizaciji Škole nogometa Marsonije održan je tradicionalni 5. Marsonia kup limača. Nastupili su limači, igrači rođeni 2006. godine i limačići koji su 2008. godište. Ukupno su u obje kategorije nastupile 52 ekipe što je isti broj kao i prošle godine. Među njima su bila 32 kluba, dok su pojedini imali svoje momčadi u obje kategorije. Na kraju su najviše pokazali Bambi iz Tuzle kod limača i Škola nogometa Legen iz Slavonskog Broda u kategoriji limačića.

Za razliku od prošle, ove godine naslove nisu došli braniti novosadska Vojvodina kod limača i zagrebački Dinamo u kategoriji limačića. Međutim, to ne umanjuje kvalitetu ovogodišnjeg turnira na kojem su bile ekipe iz: Slovenije, Mađarske, BiH te najveći broj iz Hrvatske. Tako su nastupili: slovenska Vipava, mađarski Šikloš te niz ekipa iz BiH koje su došle iz: Sarajeva, Tuzle, Zenice, Doboja, Teslića, Žepča, Matića, Dervente i Bosanskog Broda. Iz susjednih županiji bili su: Voćin, Pavlovci, Vidovci, Dervišaga, Kaptol i Livana pokraj Osijeka. Uz domaćina Marsoniju tu su bile gradske ekipe: Željezničar, Budainka, Vinogorac, ŠN Legen, Graničar (Brodski Varoš) i Podvinje te klubovi iz županije koji su došli iz: Oriovca, Rešetara, Davora, Batrine, Brod. Stupnika, Sobodnice, Bukovlja i Sibinja.

U finalu kod limača koji su 2006 i 2007. godište do naslova je došao Sport klub Bambi iz Tuzle koji je u svim utakmicama zabilježio pobjede, dok na cijelom turniru nisu primili niti 1 gol.  U finalu su limači Bambija golom Adisa Kovača s 1:0 svladali Marsoniju. Na kraju je Kovač proglašen i za najboljeg igrača turnira u kategoriji limača. Za 3. mjesto je kod limača Sporting iz Teslića nakon izvođenja penala s 2:1 bio bolji od Don Bosca iz Žepča. U regularnom vremenu 2 poluvremena po 10 minuta nije bilo golova. Za najuspješnijeg vratara kod limača izabran je član Marsonije Ivan Čujić

U konkurenciji limačića igrača rođenih 2008. godine i mlađih naslov pobjednika pripao je Školi nogometa Legen iz Slavonskog Broda koja je nakon penala s 3:2 bila uspješnija od Marsonije. Odličan na golu Legena bio je Luka Mrvelj koji je sjajno obranio udarac Martina Tekića, da bi u penalima svojoj ekipi donio naslov pobjednika.

 

Kod limačića je za najuspješnijeg vratara proglašen Lovro Plazanić iz Marsonije, dok je Karlo Tomašević iz Legena prema ocjeni trenera najbolji igrač u ovoj kategoriji.

U kategoriji limačića 3. mjesto osvojio je Dinamo iz Vidovaca i Dervišage koji je nakon penala sa 4:3 pobijedio Slavonac iz Bukovlja. U regularnom vremenu završilo je 1:1. Slijedeće godine Marsonia Kup za limače održat će se 16 i 17. lipnja te će nositi naziv Svjetsko prvenstvo limača budući se 2018. godine u Rusiji održava Svjetsko nogometno prvenstvo. Stoga će klubovi na slijedećem turniru limača nositi ime reprezentacija koje će nastupiti u Rusiji.

Podijeli
  •  
  •  
  •