/Održan 18. šahovski memorijal “Milan Mesić” MILE MARAS POBJEDNIK MEMORIJALA
SPORT - Slika 29 03

Održan 18. šahovski memorijal “Milan Mesić” MILE MARAS POBJEDNIK MEMORIJALA

U organizaciji obitelji Mesić i uz tehničku podršku Šahovskog kluba Đuro Đaković i ove je godine održan tradicionalni 18.-ti Memorijal „Milan Mesić“. Prijašnjih godina ovaj turnir održavao se na raznim lokacijama te su na njemu nastupali i najbolji hrvatski šahovski velemajstori. U posljednje vrijeme turnir se održava u Radničkom domu te je otvorenog tipa za sve one koji na njemu žele nastupiti.

Šahovski Memorijal „Milan Mesić“ najstariji je turnir u županiji koji obitelj Mesić uz pomoć ŠK Đuro Đaković održava već 18. godina. Milan Mesić bio je veliki zaljubljenik u šah i nakon što je njegov sin Goran pokrenuo ovaj turnir, sada ga je nastavio unuk Filip. Ovogodišnji memorijal bio je prvi koji je sam organizirao i pripremio Filip Mesić. Obitelji Mesić bilo bi jako teško organizirati ovakav jedan turnir bez pomoći Šahovskog kluba Đure Đakovića koji se u posljednje vrijeme može pohvaliti s jako dobrim rezultatima mlađih uzrasnih kategorija.

18. Sahovski Memorijal Milan Mesic - 2

U krugu kandidata za pobjedu među 36 šahista koji su se prijavili na ovogodišnji 18. Memorijal „Milan Mesić“ bili su: Mle Maras, Petar Lovrić, Anto Aščić i fra. Josip Soldo. Na kraju je Lovriću s 5 i pol bodova pripalo 4. mjesto, budući su ispred njega s istim brojem bodova bili drugoplasirani Anto Aščić i fra. Josip Soldo, obojica članovi Đure Đakovića. Naslov pobjednika ove godine sa 6 bodova pripao je Mili Marasu, članu ŠK Vina Markota iz Pleternice. Zanimljiva borba bila je među juniorima i kadetima. Tako je Mario Drempetić imao dobar nastup budući je proglašen za najboljeg kadeta, dok je Pavo Matanović najuspješniji junior. Kažimo da se turnir igrao kroz 7. kola s tempom igre od 7. minuta + 3 sekunde po potezu, dakle ubrzana partija. Uz šahiste iz Slavonskog Broda tu bili igrači iz: Pleternice, Starog Slatinika, Garčina, Ruščice, Bukovlja, Donjih Andrijevaca i Velike Kopanice. Među njima je najbolji veteran prema rezultatima postao Ivan Martić član ŠKI Kralj iz Slavonskog Broda.

Tekst & foto: Josip Šebalj

Podijeli
  •  
  •  
  •