/Odbojkašice Slavonskog Broda protiv Enne Vukovar II odigrale neizvjesnu utakmicu POBJEDA ODBOJKAŠICA SLAVONSKOG BRODA NAKON 5 SETOVA
ZOK Slavonski Brod - ZOK Enna Vukovar 4

Odbojkašice Slavonskog Broda protiv Enne Vukovar II odigrale neizvjesnu utakmicu POBJEDA ODBOJKAŠICA SLAVONSKOG BRODA NAKON 5 SETOVA

Odbojkašice Slavonskog Broda koje se natječu u Drugoj ligi – istok bile su aktivne tijekom Božićnih blagdana. S obzirom da imaju dvije odgođene utakmice jednu su odradile, dok drugu imaju ovog vikenda. Obje utakmice su domaće, dok su djevojke trenerice Snježane Cindrić protiv druge ekipe Enne Vukovar odigrale nevjerojatno izjednačenu, ali i uzbudljivu utakmicu. Igralo se svih 5 setova, a čak 3 završila su na razliku pa tako i posljednji koji su Brođanke dobile sa 17:15 što im je osiguralo pobjedu s 3:2.

Već od početka vidjelo se da će to biti izjednačen meč, dok obje ekipe u svojim postavama imaju mlade igračice. Prvi set protekao je u izjednačenoj igri sve do njegove završnice. Odbojkašice Slavonskog Broda kod vodstva od 26:25 imale su set loptu, a onda su Vukovarke napravile preokret te s 2 as servisa dobile prvi set s 28:26. U drugom setu domaće igraju bolje te cijelo vrijeme imaju sigurnu prednost koju su sačuvale do konačnih 25:18. U ovakvim situacijama kada je 1:1 u setovima u pravilu je 3. set jako važan. Sve do 8:8 bilo je poravnato, a onda druga ekipa Enne Vukovar bježi na 15:9 te tu razliku drži do kraja za 25:22. Tako su Brođanke gubile s 2:1 u setovima te su morale dobiti 4. set kako bi ostale u meču. Krenule su dobro u taj set djevojke trenerice Cindrić te su imale vodstvo od 5:0, pa 10:6, 17:10, 20:15, međutim, pred kraj je uslijedio pad u igri te gošće malo po malo stižu rezultat i dolaze do preokreta. Imale su Vukovarke kod 25:24 i meč loptu koju nisu iskoristile, dok domaće svoje prigode jesu te su taj set dobile s 28:26. Tako se 2:2 u setovima krenulo u posljednji peti koji se igra do 15 poena. U njemu je Enna Vukovar bila u vodstvu s 12:6 te 13:8 te se činilo kako pobjeda odlazi prema Gradu na Dunavu. Međutim, Brođanke ponovno pokazuju karakter i snagu te dolaze do preokreta. Tehničarka Ivona Olanović slala je jako dobre lopte prema prvoj pucačici Ariani Ladišić koju gošće nisu mogle zaustaviti, a kada je ona na prvoj liniji, odnosno na mreži, onda je igra odbojkašica Slavonskog Broda jako dobra i daje rezultat. To se pokazalo i ovoga puta te su domaće posljednji 5. set dobile sa 17:15 za vrijednu pobjedu protiv druge ekipe Enne Vukovar s 3:2.

ZOK Slavonski Brod - ZOK Enna Vukovar 5

Tako su odbojkašice Slavonskog Broda zabilježile 4. pobjedu u sezoni za plasman na 4. mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Osim toga prema broju osvojenih bodova izjednačile su se upravo s drugom ekipom Enne Vukovar s tim da Brođanke imaju još jednu odgođenu utakmicu onu protiv vodećeg i neporaženog Čepina koja se igra ove subote, 29. prosinca od 16 sati u Sportskoj dvorani Brod.

Tekst i foto: Josip Šebalj

Podijeli
  •  
  •  
  •