/Odbojkašice Posavine Brod bolje od Belišća u Kupu PRVO IME UTAKMICE BILA JE ANAMARIJA STJEPANOVIĆ
ZOK Posavina Brod - ZOK Belisce

Odbojkašice Posavine Brod bolje od Belišća u Kupu PRVO IME UTAKMICE BILA JE ANAMARIJA STJEPANOVIĆ

Vrlo brzo nakon početka priprema odbojkašice Posavine Brod odigrale su prvu službenu utakmicu u novoj sezoni. U 1. kolu Kupa Slavonije i Baranje igračice trenera Željka Miloševića na domaćem su terenu s 3:1 pobijedile Belišće. Na taj su način Brođanke ostvarile plasman u 2. kolo u kojem će ponovno na domaćem parketu u nedjelju, 1. listopada od 18 sati u dvorani Vijuš igrati protiv Đakova. Kod domaćih nije bilo Aleandre Jukičić, Eme Ignjatić, Petre Perković, dok je Marina Đaković u potrazi za novim klubom. S obzirom na nekoliko izostanaka Posavina Brod je odigrala solidno, premda je vidljivo da u njihovoj igri ima još jako puno prostora za napredak.

U početku se igralo izjednačeno na obje strane. Prvi set je s 25:21 pripao Posavini Brod, dok su drugi s istim rezultatom dobile gošće iz Belišća. Ključan je bio treći set te su Brođanke kod 10:10 napravile seriju od 9:0 za 19:10 te su taj set dobile s 25:18. Niti u četvrtom setu igračice trenera Miloševića nisu posustale te su ga uz nekoliko manjih padova u igri riješile u svoju korist s 25:19 za konačnu pobjedu s 3:1. Prvo ime utakmice bila je kapetanica Anamarija Stjepanović koja je bila odlična u napadu te je osvojila veliki broj poena. Također je bila sjajna na servisu koji je Belišćankama pravio velike probleme.

U pripreme za novu sezonu odbojkašice Posavine Brod krenule su 6. rujna, a prije kup utakmice s Belišćem, prošli vikend bile su na tradicionalnom turniru u Celju. Tamo su poražene u polufinalu od kasnijeg pobjednika natjecanja Ljubna, dok su za 3. mjesto Brođanke pobijedile domaće Celje. U odnosu na prošlu sezonu u ovoj neće igrati Sara Perković i Marija Milić koje su otišle na fakultet, dok je Marina Đaković i dalje članica kluba, međutim, tko ju želi u svojim redovima mora Posavini Brod platiti odštetu. Prema svemu je očito da će trener Milošević imati nešto slabiju ekipu u odnosu na prošlu sezonu.

Novu sezonu u Prvoj B ligi – istok odbojkašice Posavine Brod otvaraju 14. listopada s gostovanjem u Belišću koje će pokušati Brođankama uzvratiti za ovaj poraz u Kupu.

Josip Šebalj

Podijeli
  •  
  •  
  •