/Odbojkašice osigurale Europsko prvenstvo! NOVI IZBORNIK RADI SJAJAN POSAO
FB_IMG_1535230236771

Odbojkašice osigurale Europsko prvenstvo! NOVI IZBORNIK RADI SJAJAN POSAO

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija i matematički je potvrdila plasman na Europsko prvenstvo četvrtom pobjedom u isto toliko nastupa u kvalifikacijama. Za konačnu potvrdu onoga što je bilo jasno već ranije naše su sjajne odbojkašice pobjedile Austriju rezultatom 3:1 i ostalo im je još samo potvrditi prvo mjesto jednom pobjedom u preostala 2 susreta, iako i drugo mjesto vodi na Euro koji se igra sljedeće godine.

Već dugo se naša odbojka muči, rezultati reprezentacije su daleko od razine talenta kojeg naše djevojke imaju, a sada su se stvari napokon pokrenule, napokon su počeli stizati pravi rezultati. Sve je kulminiralo osvajanje Mediteranskih igara ove godine, sada i rutinskim, suverenim prolaskom kroz kvalifikacije. Nakon priličnih problema s izbornicima koji su se mijenjali poput čarapa na klupu je nedavno stigao jedan od najboljih svjetskih trenera, Talijan Daniele Santarelli koji je već u ovom kratkom periodu dodatno popravio igru Hrvatske, a sigurno će njegov način rada donijeti dodatni iskorak pa se s pravom nadamo vrlo dobrom rezultatu i na Euru.

Fascinantno je kako je ova Hrvatska bez problema prebolila izostanak dva prva libera Rene Sain i Nikoline Božičević i suvereno pregazila protivnice u kvalifikacijama! Znak je to da Santarelli ima i širinu kadra, ima i mladu ekipu, ima i nekoliko sjajnih igračica koje i nisu bile pozvane. Dobro se sjećamo zlatnih godina ženske odbojke iz 90-ih čiji miris se polako širi oko ove generacije, ova Hrvatska može puno, jako puno…

Podijeli
  •  
  •  
  •