/Odbojkašice i odbojkaši na Mediteranskim igrama ODBOJKAŠI NA KRILIMA OSVAJANJA SREBRNE LIGE
12937V

Odbojkašice i odbojkaši na Mediteranskim igrama ODBOJKAŠI NA KRILIMA OSVAJANJA SREBRNE LIGE

Hrvatska ženska i muška seniorska reprezentacija otputovale su rano jutros na Mediteranske igre, koje će se održavati u Tarragoni, Španjolska od 22. lipnja do 01. srpnja.

Hrvatska ženska reprezentacija igrati će u grupi C protiv reprezentacije Francuske i Albanije. Izbornik Igor Lovrinov u Španjolsku je poveo 12 igračica: Samanta Fabris, Rene Sain, Elena Vukić, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Antonia Volmut, Sanja Gamma, Beta Dumančić, Vedrana Jakšetić, Martina Šamadan, Dinka Kulić I Bernarda Brčić.

Hrvatska muška reprezentacija igrati će u grupi B protiv reprezentacija Francuske i Alžira. Izbornik Ivan Rančić može računati na ovih 12 igrača: Tsimafei Zhukouski, Leo Andrić, Ivan Mihalj, Filip Šestan, Hrvoje Pervan, Sandro Dukić, Danijel Galić, Fran Peterlin, Marko Sedlaček, Petar Višić, Petar Đirlić i Stipe Perić.

Hrvatska trobojnica svečano je podignuta još jučer ispod središnje tribine stadiona Nou Estadi di Tarragona, na kojem će biti otvorene XVIII. mediteranske igre. Zanimljivo je da se naš barjak prvi (od 26 država sudionica) zavijorio na poprištu Igara u Tarragoni, a zastavu je podigao Josip Glasnović osvajač olimpijskog zlata u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.  Šef Misije HOO-a, Damir Šegota uručio je domaćinu prigodni dar, potom je uz zvuke Lijepe naše, prilično zagušene dječjim krikovima iz obližnjeg zabavnog parka, hrvatska zastava podignuta na jarbol.

Tijekom deset natjecateljskih dana (22. lipnja – 1. srpnja), Hrvatsku će u Tarragoni predstavljati 99 sportaša iz 23 sporta i sportske discipline, a ukupno će nastupiti 3622 sportaša u 33 sporta. Među 26 različitih nacija najbrojniji su Talijani (419), potom domaćini – Španjolci (396), Turci (365) i Francuzi (310).

Podijeli
  •  
  •  
  •