/Odbojkaši Marsonije nastavljaju u istom sastavu PRVI PROTIVNIK U NASTAVKU OSJEČKI ŽELJEZNIČAR
MOK Marsonia - nastavak sezone 3

Odbojkaši Marsonije nastavljaju u istom sastavu PRVI PROTIVNIK U NASTAVKU OSJEČKI ŽELJEZNIČAR

Za odbojkaške klubove gotova je stanka budući će ovog vikenda nastaviti svoja natjecanja. Vrlo neizvjesno je u Drugoj Hrvatskoj odbojkaškoj ligi – istok za muškarce u kojoj prvih 5 ekipa na ljestvici ima omjer od 5 pobjeda i 2 poraza. Među njima se nalazi i Marsonia koja je na 5. poziciji te 3 boda zaostaje za vodećim Željezničarom iz Osijeka. Baš ovog vikenda Brođani u 1. kolu nastavka gostuju u Osijeku kod vodeće ekipe u prvenstvu.

 

Posljednju službenu utakmicu u ovoj sezoni odbojkaši Marsonije odigrali su 10. prosinca prošle godine u Donjem Miholjcu. Nakon toga nisu imali stanku koja je bila u prvenstvu, međutim, oni su nastavili s treninzima. Samo su odmarali za Božić i Novu godinu da bi nakon toga stalno radili. Kako klub ima 6 igrača koji studiraju po trojica u Osijeku i isto toliko u Zagrebu, onda je preko praznika bila prigoda da odbojkaši Marsonije zajedno s njima odrade zajedničke treninge koje nemaju preko godine. Odigrala je Marsonia i jednu pripremnu utakmicu i to u Odžaku koja je završila bez pobjednika 2:2. Bila je to dobra provjera za ovaj vikend kada se u 1. kolu nastavka prvenstva gostuje u Osijeku kod vodećeg Željezničara.

 

Za razliku od prvog dijela sezone odbojkaši Marsonije u nastavku bit će jači za povratak Josipa Odobašića. On u ovogodišnjem prvenstvu zbog loma noge i terapija nije odigrao niti jednu utakmicu, a sada je spreman za nastupe. Nitko tijekom ove zime nije napustio klub, tako da Brođani spremni u nedjelju, 11. veljače idu u Osijek vodećem Željezničaru kojeg su na Vijušu na početku prvenstva svladali s 3:2. Osječani sigurno nisu zaboravili taj poraz te će htjeti Marsoniji uzvratiti, dok i Brođani imaju svoju računicu.

 

Tijekom tjedna kada nema igrača iz prve seniorske postave koji su na studiju, treninzima se priključuju i kadeti. Oni od ove sezone po prvi puta nastupaju u Prvoj kadetskoj ligi skupina centar u kojoj su i superligaške ekipe. Stoga tim mladićima treninzima s prvom ekipom puno znače. Kadeti Marsonije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi natječu se s još 8 klubova u Prvoj ligi – skupina centar koja se igra turnirskim načinom. Do sada su bila 2 turnira u Varaždinu i Sisku na kojima su odigrali po dvije utakmice te su upisali sve poraze. Međutim, moglo je biti drugačije budući su od 4 poraza, čak 3 bila s minimalnih 2:1 u trećem posljednjem setu i to od klubova čiji se seniori natječu u Superligi.

 

Juniori Marsonije bili su drugi na regiji te su ostvarili plasman na završnicu PH na koju nisu otišli zbog nedostatka financija. U klubu imaju i mlađe kadete koji su 2003. godište i mlađi te njihova liga na regiji Slavonije i Baranje kreće u ožujku. Svi oni rade u 4 osnovne škole te ukupno u klubu imaju 50 članova u mlađim uzrastima.

 

Seniori su prema tome na 5. mjestu s omjerom od 5-2 koji ima i vodeći Željezničar, ali Osječani imaju 3 boda više u odnosu na Brođane. Prema tome, liga je vlro izjednačena, dok će Marsonia od konkurenata na svom terenu dočekati samo Zrinski iz Nuštra, dok se gostuje u Vukovaru i Požegi što neće biti niti malo lako za ostvariti plasman među prve 3 ekipe.

Tekst & foto: Josip Šebalj

Podijeli
  •  
  •  
  •