/Nove pobjede Đakovčanki i Osječanki, remi Vukovarki u 2.HRL VUKOVARKE I OSJEČANKE I DALJE U KONKURENCIJI ZA PRVU POZICIJU
osijek rukomet žene yt

Nove pobjede Đakovčanki i Osječanki, remi Vukovarki u 2.HRL VUKOVARKE I OSJEČANKE I DALJE U KONKURENCIJI ZA PRVU POZICIJU

Rukometašice Osijeka i Đakova upisale su nove pobjede u 2.HRL dok su Vukovarke odigrale neodlučeno. Baranjke i Brođanke su poražene kao i rukometašice iz Cerne.

Osječanke su i dalje izgledan kandidat za prvu poziciju kao i Vukovarke, a niti Đakovčanke ne zaostaju puno za vodećim ekipama.

ĐAKOVO – ĐURĐEVAC  32:17 (16:9)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Ivona Abramović i Ivana Farkaš.

ĐAKOVO: Sara Ćurić. Jelena Barišić 2, Ana Delić 2, Ivana Pejić, Ena Bogdanović, Martina  Goluža 7, Anđela Prekačin 1, Lucija Beljan 3, Inga Dunđeović 1, Patricia Sastić 1, Nives Vulama, Klara Birtić 7, Andriana Gilman 1, Lena Dunđerović, Lucija Prekačin 7. Trener: Željko Perić.

ĐURĐEVAC: Ivana Ferenčić, Iva Radman 1, Maja Veronika Lacković 1, Ivana Pavlović 5, Laura Šiptar 2, Paula Fuček, Lana Lenardić, Ivana Hrlić, Valentina Kovač 2,  Antonela Golubić 1, Emira Čilić 3, Sara Kucel, Dorotea Klasan 2. Trener: Goran Ređep.

Kako se i očekivalo, đakovačke su rukometašice protiv posljednjega Đurđevca ostvarile visoku i zasluženu pobjedu koja ih je uputila prema gornjem dijelu tablice. Golovima Lucije Prekačin i Inge Dunđerović Đakovčanke su povele 2:0 i već na otvaranju utakmice nagovijestile raspoloženu napadačku igru. Njima se pridružila Klara Birtić i Martina Goluža za vodstvo 7:2. Iz minute u minutu razlika se povećavala na đakovačku stranu, a prvo poluvrijeme završilo je s plus 7 (16:9).

U nastavku susreta ništa se važnije nije mijenjalo. Raspoložene đakovačke igračice odlično su igrale u obrani, a iz brzih kontri dolazile do laganih golova. Konačnih 32:17 dovoljno govori o razlici u kvaliteti današnjih protivnica. Najzaslužnije za đakovačku pobjedu je trojka: Klara Birtić, Lucija Prekačin i Martina Goluža koje su zajedno postigle 21 pogodak (svaka po sedam). Međutim, ono što krasi mladu đakovačku ekipu je zajedništvo i kolektivni duh.

S nova dva boda Đakovčanke su se popele u gornji dom i sada puno mirnije mogu očekivati sljedeće nastupe. Već sljedeći vikend očekuje ih ponovo domaća utakmica, a protivnice će biti Baranjke. (M.Šola)

eeee

 

vv

 

Foto SS HRS, YT

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.