/Nikolina Božičević s Vasasom prvakinja Mađarske SLIJEDE REPREZENTATIVNE OBVEZE
FB_IMG_1556310479212

Nikolina Božičević s Vasasom prvakinja Mađarske SLIJEDE REPREZENTATIVNE OBVEZE

Libero hrvatske odbojkaške reprezentacije Nikolina Božičević prije nekoliko se dana sa svojim Vasasom okitila naslovom prvaka Mađarske. Vasas je u finalu “pomeo” Nyiregyhazu. Pomalo i neočekivano jer je riječ o prilično izjednačenim ekipama, što su posvjedočile prve dvije utakmice u kojima se igralo pet setova, dok su u trećoj hrvatska džepna Venera i društvo pregazile protivnice i osigurale si veliko slavlje!

Nastavak je to Nikolinine berbe trofeja, nakon serije onih u hrvatskom prvenstvu u dresu Mladosti i Marine Kaštela, pa onda i reprezentativnog zlata na Mediteranskim igrama, prekrasna Nikolina uzela je dva i u susjednoj nam Mađarskoj.

Iza tebe je fantastična sezona s tri trofeja ako računamo i Mediteranske. Iako si ih nakupila jako puno, ovaj pehar za prvaka Mađarske ti puno znači?

Fantastična sezona je iza mene i baš zato i je taj pehar najdraži. Nažalost iz reprezentacije nakon mediteranskih igara otišla sam ozlijeđena. Imala sam problem s rupturom ligamenta u stopalu i kroničnom upalom tetive. Iako je i to bila jedna slatka ozljeda budući da je popraćena zlatnom medaljom iz Španjolske.

nikolina božičević 1

Nakon Marine Kaštela i tih prekrasnih dana u Tarragoni, stigla je selidba u Budimpeštu, pokazalo se iznimno uspješna i ispravna odluka.. Kao da si magnet za te pehare! ?


Sezona i pripreme u klubu su počele, a ja nisam bila u mogućnosti početi s njima. Odrađivala sam rehabilitaciju u Zagrebu. Nakon potpunog oporavka pridružila sam se ekipi u Budimpešti. Bilo je teško ponovo vraćati se u formu ali bila sam jako motivirana. Znala sam da sam prošla već puno teži povratak i pokazala samoj sebi koliko sam zapravo jaka. Lijepo zvuči biti magnet za pehare, daj Bože da je tako. Samo vrijeme će pokazati ha ha… ali u svakom slučaju veliki rad cijele ekipe stoji iza toga, vjerujem da smo ga kolektivno zaslužile.


Nakupila si ove sezone i nekoliko MVP kipića, jedan i u finalnoj seriji. Dakle kako je Vasas bio sjajan, ti si bila barem na istoj ako ne i višoj razini, jer nije baš lako Liberu doći do statusa najboljeg na parketu.


Ove sezone u domaćim utakmicama, budući da je mogućnost osvajanja MVP nagrade samo na njima, nominirana sam 10 puta za igrača utakmice te osvojila 3 kipića. Iako ne vodim previše računa o osvajanju osobnih nagrada niti mi to predstavlja glavni cilj u karijeri,  ne mogu reći da nisam sretna zbog toga. Ponosna sam na svaki uspjeh kako s ekipom tako i moj osobni.

Finale ste na kraju lako riješili s 3:0, barem je takav dojam kada se pogleda samo konačni ishod.


U finalnoj seriji krenuli smo s pobjedom, 3:2 na domaćem terenu. Od samog početka finala priuštili smo pravu dramu i neizvjesnost ishoda za naše navijače. Nitko da samog kraja nije mogao pričati o konačnom rezultatu. Bila je to prava borba ali ipak plodonosna za nas. U drugoj utakmici nismo ni više ni manje nego ponovo odigrali 5 setova. Moram i napomenuti da su se utakmice odigravale svaka 2 dana tako da je fizička sprema igrala veliku ulogu. U 3 dana odigrati 10 setova je nezamislivo teško! Ali i u drugoj utakmici uspjeli smo uzeti pobjedu na našu stranu. Ponovo je drama i neizvjesnost prevladavala. Igrali smo na gostujućem terenu i znali smo da neće biti lako. Uz veliku borbu ponovo smo izvukli pobjedu. I na kraju je došla ta treća utakmica, svi smo priželjkivali da bude i zadnja. Emocije su gorile u nama i želja je bila neopisivo jaka. Od samog početka utakmice pokazali smo što želimo. One su totalno podlegle našem pritisku, nisu imale nikakav odgovor, te je ta zadnja utakmica završila sa “lakih” 3:0.


Kakvom ti se čini mađarska liga u odnosu na našu s obzirom da si osvajala obje?


Što se tiče usporedbe o jačini liga, Hrvatske i Mađarske… Pa hrvatska liga je nevjerojatno pala, nekad i nije bila toliko slaba kao sad. Ali mislim da se nema tu šta previše uspoređivat, Mađarska liga je definitivno jača i bolja od Hrvatske.


Definitivno si se pokazala i dokazala u Mađarskoj, je li vrijeme za dodatni iskorak i neki još jači europski klub ili po novi naslov u Mađarskoj i borbu sa sadašnjim klubom u Europskim natjecanjima?


O ugovoru za iduću sezonu tek sad krećem pregovarat i gledati neke druge opcije i naravno u konačnici s menagerom donijeti ispravnu odluku. Ne isključujem Vasas, znam da me žele, ja sam prezadovoljna s tim klubom ali naravno treba razmisliti o svemu.

CroatiasNikolinaBozicevic

Slijedi vjerojatno najslađa tema, reprezentacija. Nećeš imati puno vremena za odmor, izbornik je zakazao okupljanje već za dva tjedna? Kakve su ambicije u hrvatskom dresu, osvajanjem Mediteranskih postavile ste ljestvicu jako visoko, i sebi i svima koji vas prate..


Uskoro krećemo s reprezentacijom, 13. svibnja je okupljanje u Varaždinu. Pokazali smo da nismo za bacit na Mediteranskim igrama, vjerujem da ova ekipa još uvijek nije pokazala svoj pravi potencijal i mislim da možemo još puno toga napraviti skupa. Naravno samo uz rad. Prvo imamo Zlatnu ligu, nakon toga Europsko prvenstvo. Mislim da je zlatna liga savršen uvod u Europsko prvenstvo, neko “zagrijavanje”. Bilo bi odlično otići na final four zlatne lige te ostvariti što bolji plasman na Europskom, no idemo korak po korak. Uz kvalitetno odrađene pripreme, neki dobar rezultat je neizbježan.

nikolina božičević 2

Hrvatska si reprezentativka u odbojci, naslove skupljaš kao na tekućoj vrpci, ali i obožavatelje. Je li nažalost ili nije ne znamo, ali dobar dio njih je tu zbog tvog atraktivnog izgleda. Relativno često si u medijima, barem u usporedbi s ostalim odbojkašicama, a u tim tekstovima uglavnom se priča upravo o tvom izgledu, a sportski uspjesi su tek popratni “ukras”, smeta li ti to ponekad, jer ipak jako naporno radiš da bi postala što bolja u sportu kojim se baviš?


Što se tiče pisanja o mom izgledu… U nekim trenucima me je to smetalo. Bilo me strah da bi netko to volio staviti u prvi plan, dok bi zaboravili na moje rezultate. Shvatila sam da se nemam čega bojati ni sramiti jer će uvijek moji rezultati, pehari i pobjede pričati za sebe. Mogu jedino svojim roditeljima koji su mi istovremeno i najveća podrška zahvaliti što su me tako odgojili da više cijenim stvari koje steknem i napravim nego ono s čim sam rođena. Na kraju krajeva, zašto bi se trebala sramit i sakriti ono što jesam. Isto tako sumnjam da se ikad netko uvrijedio od komplimenata ili se osjećao loše. To su darovi mojih roditelja, a na meni je kako i koliko ću ih njegovati i radit na sebi da izrastem u jednu kvalitetnu i potpunu osobu – zaključila je Nikolina.


I doista, riječ je o jednoj prekrasnoj osobi, uvijek raspoloženoj, nasmijanoj i pristupačnoj. S ponašanjem koje u svakom trenutku može biti za primjer drugima i na ponos roditeljima. A za ljepotu zaista nema potrebe smišljati nove epitete, sve je već rečeno, a i tako očigledno. Nadamo se da će se ovoga ljeta na magnet za trofeje uloviti barem još jedna medalja i dodatno ukrasiti ovu već sada vrlo uspješnu karijeru!

FB_IMG_1556310484660

Podijeli
  •  
  •  
  •