/Nexe s pripremnim utakmicama nastavlja u Austriji NAKON MAĐARA SLIJEDE AUSTRIJANCI
nexe

Nexe s pripremnim utakmicama nastavlja u Austriji NAKON MAĐARA SLIJEDE AUSTRIJANCI

Nexe s pripremnim utakmicama nastavlja u Austriji.

Dvije su pripremne utakmice iza Gromova.
Mađarski Komlo bio je idealan suparnik za ovu fazu priprema dok su noge i ruke malo teže nego inače. Rukometaši Nexea radili su uglavnom na tjelesnoj pripremi, treba postaviti kvalitetne temelje koji će izdržati napornu sezonu koja je pred nama.
U srijedu smo pobijedili u Mađarskoj, a u subotnjoj našičkoj sauni bolje su se snašli gosti. No, nije rezultat u ovim utakmicama bio u prvom planu. Ni blizu. Pripremne utakmice imaju neku drugu svrhu.
Prije najave novih izazova koji nas za vikend očekuju u Austriji, kapetan momčadi Saša Barišić Jaman i naš novi golman Kristian Pilipović osvrnuše se kratko na dosadašnji dio priprema i spomenute utakmice.

Saša Barišić Jaman

Bile su to dvije različite utakmice u kojima smo vidjeli puno dobrih, ali i nešto loših stvari. Bilo je ipak puno više dobrih stvari. U subotu su uvjeti za igru bili stvarno nemogući, u dvorani je bilo 50 stupnjeva. Teško je igrati u takvim uvjetima. No, vrućine će proći, nije to bilo najvažnije. Svi su dobili priliku, trener je rotirao sve igrače koji su bili u sastavu i to je najvažnije. Na dobrom smo putu, svi dobro treniraju i trude se. Igrači su prezadovoljni pripremama, a vjerujem kako to zadovoljstvo dijele i naši treneri. Ovaj je dio priprema najzahtjevniji jer se najviše radilo na tjelesnoj pripremi, noge su nam jako teške. Sada dolazi „lakši“ dio uigravanja i taktičkih zamisli. I naša će igra s vremenom izgledati još bolje nego u ove dvije utakmice. Sve ide zacrtanim putem.

Kristian Pilipović

Pripreme su intenzivne kao što i moraju biti, to je naš temelj za dobru sezonu. Treneri rade odličan posao. Osjećam se dobro, uklopio sam se u momčad i odlična smo klapa. Starosjedioci su puno pomogli svim novim igračima kako bi se što prije i bolje uklopili u momčad. Sada smo skoro svi na okupu, čekamo još Koncula koji dolazi nakon Svjetskog kadetskog prvenstva.

S treninzima nastavljamo do petka kada krećemo put Austrije gdje nas očekuju dvije utakmice s njihovim odličnim prvoligašima – bečkim Fiversima i Kremsom.

Saša Barišić Jaman

Oba protivnika po mjeri. Fiversi su prošle sezone izgubili finale doigravanja za prvaka Austrije, to je jako dobra momčad. U odnosu na prije otišli su im Pilipović koji je sada kod nas i desni bek Martinović. Bit će to dobar test za nas kako bi vidjeli što smo naučili u tjedan dana. I Krems je odlična momčad iz vrha austrijskog rukometa. U svakom slučaju, dobro će nam doći obje utakmice.

Kristian Pilipović

Fiversi i Krems već su godinama među prvih 5 ekipa u Austriji. Obje momčadi igraju s puno mladih igrača uz podršku kvalitetnih stranaca kao što su Mitkov kod Kremsa ili Ziura u Fiversima. Igraju brzo i puno trče. Bit će nam dobri protivnici za uigravanje što nam je u ovom trenutku i najvažnije. Imamo puno novih igrača i svaki nam trening i utakmica vrijedi jako puno kako bi se što bolje pripremili za novu sezonu u kojoj imamo velike ciljeve.

Utakmica Fivers-Nexe igra se u petak u 18.30 sati u Beču (adresa dvorane je Hollgasse 3, 1050 Beč). Dan kasnije, točno u podne u 70-ak kilometara udaljenom Kremsu, igrat ćemo protiv istoimenog domaćina.

Izvor NEXE Autor Vjekoslav Mahovlić

Podijeli
  •  
  •  
  •