/Nexe pobjedom izborio Final Four Kupa Hrvatske POREČ - NEXE 20:31 (11:13)
rknexeporec2019_1

Nexe pobjedom izborio Final Four Kupa Hrvatske POREČ - NEXE 20:31 (11:13)

U Poreču je u dvorani Veli Jože, a u sklopu 1/4 finala Kupa Hrvatske odigrana utakmica 2. kruga između RK Poreč i RK Nexe. Iako smo najavljivali kako bi utakmica mogla biti neizvjesna do kraja 60 minuta, jer se ipak igralo u Poreču, RK Nexe se pokazao kao prejak protivnik te je na kraju završilo s čak 11 golova prednosti za Gromove s rezultatom 20:31 (11:13).

Sami početak utakmice nije izgledao kako će se Poreč samo tako lako predati, jer su upravo domaćini ubilježili prva dva gola. Vrlo neizvjesno se igra tek 10-tak minuta prvog poluvremena, a nakon toga, RK Nexe slaže sve kockice, te unatoč gromoglasnoj publici, dostiže rezultat, a uskoro i prelazi u vodstvo.

Na kraju prvog poluvremena RK Nexe postiže gol za 11:13 i na odmor se odlazi s minimalnom prednošću, ali dovoljnom za mirniji nastavak. U drugom poluvremenu RK Nexe stavlja u višu brzinu, pojačava obranu i radi radi brže kontre, što RK Poreč ne uspjeva pratiti, te se iz minute u minutu rezultat samo povećavao u korist Gromova. Na koncu, utakmica završava s velikih 20:31, za RK Nexe te ujedno odvodi Gromove u tako željeni Final Four Kupa Hrvatske.

Foto Nexe

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.