/Nexe pauzu koristi za odigravanje prijateljskih susreta PALI SU DOBOVA I MARIBOR NA SLOVENSKOJ TURNEJI
NEXE

Nexe pauzu koristi za odigravanje prijateljskih susreta PALI SU DOBOVA I MARIBOR NA SLOVENSKOJ TURNEJI

Jučer su u Mariboru rukometaši RK Nexe odigrali prijateljsku utakmicu protiv ekipe RK Maribor i pobijedili 33 : 22. Ova utakmica uz prethodnu odigranu u srijedu protiv RK Dobova odlično je poslužila za održavanje natjecateljske forme između dva kola u SEHA Gazprom ligi.

MRD Dobova – RK Nexe 33:38 (15:18)

Sportska dvorana Dobova

Dobova:
Dular, Markušič 1, Rožman, Leben, Kučič 3, Polutnik, Humek 1, Majič 2, Bura 3, Hotko 3, Zavodnik 2, Krnc 2, Šušnjara 2, Kunst 5, Sintič 8, Novak 1
Trener: Aleksander Markl

Nexe:
Šipić 6, Gadža 1, Leban, Eter 1, Zrnić 3 Mrđenović, Barišić Jaman 7, Buvinić 4, Radovanović, Greganić 2, Jelinić 1, Vida 3, Lončar 4, Lavrič 1, Tomić 5, Vozab
Trener: Hrvoje Horvat

Sedmerci: Dobova 4/4, Nexe 5/6

Isključenja: Dobova 6 minuta (Dular, Kučič, Bura), Nexe 6 minuta (Šipić, Gadža, Lavrič)

O ovoj mini pripremnoj turneji po Sloveniji trener Hrvoje Horvat je izjavio.

„Ove utakmice su poslužile svrsi, podijelili smo minutažu i igrali su svi igrači. Radili smo na nekim stvarima koje želimo odigravati u slijedećim utakmicama i ovom prilikom želim pohvaliti dečke za maksimalan pristup. Budući da u SEHA ligi imamo dosta pauza između utakmica morati ćemo češće pribjegavati ovakvim rješenjima s prijateljskim utakmicama da bi ostali u natjecateljskoj formi. Dosta je teško zadržati natjecateljsku formu kada je mali broj utakmica u određenom periodu, a pogotovo igračima koji manje igraju. Odradili smo dobro utakmice i spremni i zdravi očekujemo nastavak sezone. Nakon duže pauze zbog teške ozljede u igru se vratio Marin Jelinić. Iskoristili smo prijateljsku utakmicu da osjeti prve minuta na terenu nakon ozljede i da se oslobodi malo što je normalno nakon tako teške ozljede te da zaboravi na to koljeno. On je odradio svojih četrdesetak minuta i njegov povratak u ekipu ide dobrim pravcem.”

Marin Jelinić rekao nam je svoje prve dojmove po povratku na teren nakon duge ozljede.

„Prije sedam mjeseci imao sam tešku ozljedu prednjih križnih ligamenata. Bilo mi je teško što nisam mogao više pomoći ekipi te mi je to dosta teško palo, ali nakon uspješne operacije i dobre rehabilitacije evo prije nekoliko dana na svu sreću odigrao sam prvu utakmicu. Stvarno mi puno znači što sam ponovno dobio povjerenje trenera i učiniti ću sve da pomognem svojoj ekipi. Nakon sedam mjeseci ne igranja i dugog oporavka ovo mi je kao da ponovno počinjem igrati rukomet što me jako veseli. Zadnjih sedam mjeseci osjećao sam se vrlo loše jer mi igranje rukometa puno znači, ali ozljede su sastavni dio igre i smatram da se čovjek dobrim pristupom može vratiti još jači. Za tjedan dana pred nama je utakmica protiv ekipe Tatran Prešov koja sigurno neće biti laka, ali mi nemamo toliki pritisak kao oni jer igramo u gostima. Dobrim pristupom mi idemo po bodove, za pripremu imamo još nekoliko dana, a svakako tamo očekujem jednu pravu mušku utakmicu i bitku za Final four što nam je cilj ove godine.”

Foto Nexe

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.