/Nexe u nedjelju dočekuje Vardar MAKEDONSKI PRVAK IZGLEDAN JE KANDIDAT ZA FINAL FOUR
nexe

Nexe u nedjelju dočekuje Vardar MAKEDONSKI PRVAK IZGLEDAN JE KANDIDAT ZA FINAL FOUR

Nexe u nedjelju dočekuje Vardar.

U ponedjeljak su protiv Meshkova osvojena velika tri boda u SEHA Gazprom ligi. Iskreno, rijetko ih je tko očekivao jer Bjelorusi su dva dana prije toga elegantno prošetali zagrebačkom Arenom u Ligi prvaka. Ovom je pobjedom napravljen break, skinut je skalp velikog protivnika i Gromovi su potvrdili kako nisu zaboravili igrati rukomet.
Isto su napravili i navijači. I oni su ostvarili veliku pobjedu jer takve atmosfere dugo nije bilo u Našicama. Dvorana se tresla, grmilo je iz svakog grla. Drugo se poluvrijeme provelo na nogama. Maksimalno uz momčad. Svaka čast. Ta sinergija terena i tribina donijela je i taj veliki rezultat. Sada to treba iskoristiti i na tim temeljima graditi još bolji odnos. I svaku utakmicu tako odigrati i svaku utakmicu tako navijati.
Mirko Herceg zabio je posljednji, pobjednički zgoditak na utakmici u ponedjeljak i upravo s njim ćemo malo razgovarati o Meshkovu, Vardaru i Magdeburgu.

Mirko, velika je pobjeda ostvarena protiv prvaka Bjelorusije i prikazana najbolja igra ove sezone…

Sigurno. Malo je tko očekivao takav rezultat. Dokazali smo i sebi i svima drugima kako možemo igrati s puno jačim momčadima. Odigrali smo dobru obranu i na taj način kompenzirali neke pogreške i promašaje u napadu. To nas je držalo cijelu utakmicu. A i tih tehničkih pogrešaka bilo je malo. Znači i koncentracija je bila na visini. Sve je to utjecalo na konačnu pobjedu.

Okret prema naprijed donosi nam nove izazove, a prvi od njih, u nedjelju u 18 sati, je Vardar. Ulaznice za utakmicu (cijena je 20 kuna) već su u pretprodaji u Sport cafeu, Radiću, Roku i Brooklynu u Našicama. Makedonski prvak najozbiljniji je kandidat za F4 Lige prvaka, njihovi su ciljevi i dometi visoki.

Tako je. U ovoj mini seriji koja je počela porazom u Pragu pa nastavljena domaćim pobjedama protiv Dukle i Meshkova sada nam dolazi Vardar koji je možda i jači od prošlog protivnika. Makedonski prvak ima veliki broj kvalitetnih igrača, skoro tri podjednake ekipe koje mogu igrati protiv bilo koga. Očekujem našu dobru predstavu uz veliku podršku navijača. Mislim kako će ova utakmica privući još više naših navijača u dvoranu. Tražit ćemo pobjedu i u nedjelju, zašto ne?

Bilo bi prekrasno ponoviti igru od ponedjeljka kao i onu atmosferu u dvorani. Posebice u drugom dijelu kada svi bili na nogama…

Uh, bilo bi lijepo. Navijači su osjetili trenutak, vidjeli su kako možemo do pobjede i kad je bilo najpotrebnije podrškom nam dali dodatnu snagu. Hvala im! Sve ih ponovno pozivam na utakmicu Nexe-Vardar (nedjelja, 18 sati). Želimo istu atmosferu, želimo svog osmog igrača uz sebe. A na kraju ćemo vidjet što će i kako biti. Samo, prvo svi moramo dati sve od sebe.

U 3.pretkolu EHF kupa izvukli smo njemački Magdeburg. Iako do tih utakmica još ima vremena, kakva su tvoja razmišljanja o protivniku?

Nekako smo svi željeli izbjeći samo klubove iz Njemačke. Znamo kako je Bundesliga najjača liga svijeta. No, nismo imali sreće zaobići ih. Ok, imat ćemo dovoljno vremena za pripremu. U Njemačkoj želimo ostvariti što bolji rezultat kako bi u uzvratu u Našicama imali priliku proći dalje. Predat se nećemo sigurno.

Izvor rknexe

Podijeli
  •  
  •  
  •