/Nexe nastavlja s osvježavanjem svlačionice novim imenima MIHAILO RADOVANOVIĆ JE NOVI NEXEOV VRATAR
MIHAOLO RADOVANOVIĆ NEXE

Nexe nastavlja s osvježavanjem svlačionice novim imenima MIHAILO RADOVANOVIĆ JE NOVI NEXEOV VRATAR

Nastavlja se dolazak novih gromova pa tako RK Nexe ima novog golmana u svojim redovima.

To je Mihailo Radovanović rođen 18.12.1992. godine i visok 194 cm.

Razgovarali smo s Mihailom o motivima dolaska u naš klub i dosadašnjoj karijeri.

Tvoj novi klub je RK Nexe. Kako je došlo do toga?

 Moj menadžer se čuo s trenerom u vezi nekih drugih igrača pa mu je rekao da traže golmana. Tako su spomenuli i mene, a pošto me je golmanski trener uočio nekoliko puta dok sam igrao u švicarskoj ligi tako sam im valjda ostao i u dobrom sjećanju. Naravno, nakon toga su se raspitali za mene u mom bivšem klubu Partizanu u kojem sam branio pet godina i to je bilo to. Ja nisam puno razmišljao, da li da prihvatim poziv ili ne, pošto dobro znam kakav je Nexe klub i ambicija za napretkom me je dovela tu.

Gdje si igrao do sada u karijeri?

 Igrao sam pet godina u Partizanu i više sam puta igrao protiv Nexea nego protiv Zvezde, tako da poznajem dosta igrača iz našičkog kluba. Zbog tih jakih utakmica i napretka u igračkom smislu drago mi je da dolazim u vaš klub, a i rad s golmanskim trenerom je isto od velikog značaja. U tih pet godina u Partizanu sam dva puta igrao u Ligi prvaka što je nezaboravno iskustvo. Prošli smo oba puta kroz kvalifikacije i to me je odvelo u A reprezentaciju gdje sam u nekim utakmicama imao dobru minutažu, ali uglavnom sam bio u juniorskoj reprezentaciji standardan golman. Sve to mi je naravno donijelo dosta iskustva. Poslije Partizana sam otišao u Bundesligu u Bietigheim. Oni su te godine ušli u ligu i to mi je opet bilo iskustvo više. Naravno, bilo je teško ostati u Bundesligi pošto oni nisu imali takav tim da ostanu, a tu su i financije koje oni nisu imali. Ipak, sve to je svakako za mene ostavilo veliki dojam i nezaboravno iskustvo igranja.

Pošto si iz Srbije i dugo si tamo igrao kako bi usporedio snagu srpske lige u odnosu na hrvatsku ligu?

 Mislim da su u Hrvatskoj jači klubovi zato što su veća ulaganja i puno više ljudi prati rukomet u Hrvatskoj zbog uspjeha reprezentacije i zbog klupskog uspjeha. Zagreb igra Ligu prvaka, Nexe je dogurao daleko u kupu EHF-a, igra se SEHA liga stalno, a ima i prijateljskih utakmica koje su vrlo značajne zbog iznimnih protivnika. Kod nas u Srbiji, na primjer, Vojvodina je odustala od lige prvaka, a Partizan i ostali klubovi nisu na nivou od prije 4-5 godina kad sam ja tamo igrao. Dosta je to financijski slabije nego prije, a ni reprezentacija nije na tako visokom nivou kao prije.

Koliko poznaš našeg golmana Pericu Lelića s kojim ćeš se izmjenjivati na vratima u idućoj sezoni?

 Protiv Perice sam igrao sigurno nekih desetak puta tako da znam da je riječ o odličnom i iskusnom golmanu. Puno će mi značiti igrati i trenirati s tako iskusnim golmanom jer to dosta olakšava situaciju.

Vjeruješ da ćeš se moći dobro uklopiti u ekipu?

 Da, mislim da ću se moći uklopiti. Znam da se u Nexeu dobro radi s golmanima i to će me sigurno dosta unaprijediti.

Od sada u Našicama. Koliko poznaješ naš mali gradić?

 Bio sam nekoliko puta u Našicama. Također, moji prijatelji su pecaroši pa sam dolazio ljeti na Lapovac na ribička natjecanja. Uvijek sam volio doći i pecati. Tako da pored dolazaka na utakmice bio sam i tri, četiri puta na Lapovcu. Pošto u Našicama ima lijepe prirode, a imam ženu i malu djecu više mi odgovara život u manjem mjestu nego u velikom gradu poput Beograda, gdje sam dugo živio.

Što kažeš o našičkim navijačima?

 Gledao sam utakmicu s Berlinom, igrao sam u Našicama dok je trener bio Kamenica i znam kakvi su navijači te da ih je bilo puno i na prijateljskoj utakmici s Partizanom.

Trener rukometnog kluba Nexe je Hrvoje Horvat. Koliko će ti pasati njegov rad?

Dosta pratim rad ostalih klubova, pa tako i trenera. Isto sam zapazio kako je Hrvoje Horvat bio pomoćni trener reprezentacije na zadnjem prvenstvu u Hrvatskoj. Koga god da sam upitao imao je samo reći hvale za njega, uz opaske kako je mlad i ambiciozan trener koji shvaća suvremeni rukomet. Prvi utisak i razgovor s njim mi je dao dosta samopouzdanja.

Izvor rknexe.hr Autor Vjekoslav Mahovlić

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.