/Nexe u Ligi za prvaka u subotu dočekuje Dubravu UTAKMICA POČINJE U 18 SATI , A NAJAVLJUJE JU BIVŠI DUBRAVAŠ TRENER HRVOJE HORVAT
nexe

Nexe u Ligi za prvaka u subotu dočekuje Dubravu UTAKMICA POČINJE U 18 SATI , A NAJAVLJUJE JU BIVŠI DUBRAVAŠ TRENER HRVOJE HORVAT

Nexe u Ligi za prvaka u subotu dočekuje Dubravu.

U punom je trenerskom sastavu jutros odrađen još jedan trening Gromova. S igračima su u teretani bili Hrvoje Horvat, Franjo Lelić, Ninoslav Pavelić i Mirko Krolo.
Potoci znoja i tone izazova obilježavaju pripreme za nastavak Lige za prvaka i subotnju utakmicu protiv Dubrave u Našicama (18 sati).
S obzirom na dugogodišnji trenerski posao u Dubravi, trener Nexea Hrvoje Horvat idealan je sugovornik za najavu utakmice protiv momčadi koja je Premijer ligu završila na prvom mjestu i u dosadašnjim utakmicama potvrdila već znanu kvalitetu.
Grome Horvat, tri su kola Lige za prvaka iza nas. Rezultatski, možemo tako reći, prema očekivanjima. U subotu nas, uz utakmicu s PPD Zagrebom, očekuje možda i najveći izazov prvenstva – dolazi nam Dubrava.

Da, Dubrava nam je sigurno najveći konkurent za drugo mjesto. Biti će to posebna utakmica i za mene osobno jer sam dugo godina tamo bio trener. Iznimno ih respektiramo, njihova je momčad puna kvalitetnih igrača. Dubrava će biti posebno motivirana jer žele pokazati koliko su dobri i što sve mogu odigrati. Odigrali su jako dobrih utakmica tijekom sezone. Mi ćemo morati odigrati na krajnjim granicama naših mogućnosti kako bismo upisali bodove koji nam puno znače u borbi za drugo mjesto.

Gorica nam je pokazala u kakvom stanju i s kakvom željom dolaze ekipe koje su igrale Premijer ligu…

Naravno. Situacija nam je, s psihološke strane, potpuno drugačija u odnosu na Seha ligu. Drugačije su to sada utakmice. Dubrava dolazi rasterećena, oni nemaju što izgubiti i mogu odigrati dobru utakmicu. S druge pak strane, breme favorita i imperativ pobjede na našim je leđima. To nekad može biti dobro, ali isto tako ponekad može otići u kontra smjeru ako se krivo interpretira. Moramo se postaviti kao u utakmici protiv Spačve te prvom poluvremenu protiv Gorice. Ako ćemo biti na takvom nivou onda problema ne bi trebali imati.

Atmosfera je na utakmici protiv Gorice bila dobra i podrška navijača nije izostala, ali i te stavke moraju biti još bolje protiv Dubrave…

Dubrava će biti puno veći magnet za naše navijače od dosadašnjih protivnika. Očekujem veliku podršku, još jaču nego protiv Gorice. Pozvao bih navijače neka nas dođu podržati i budu naš vjetar u leđa u ovoj, možda i najvažnijoj, utakmici Lige za prvaka.

Iz mora informacija koje dolaze zadnjih dana i plove oko kluba treba izdvojiti kako je Borna Manci Mičević dobio poziv za okupljanje juniorske reprezentacije. Uz prethodni poziv Josipu Božić Pavletiću i tebi za seniorsku reprezentaciju te Marinu Vegaru i Tomislavu Nuiću za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ovo je još jedna potvrda kvalitetnog rada u klubu. A za utakmicu protiv Dubrave i zdravstveni bi nam karton trebao biti tanji…

Lijepo je to vidjeti, lijepo je što dečki ovdje napreduju i razvijaju se prema nacionalnim selekcijama. Naravno, to je i potvrda dobrog rada kluba. Veseli i podatak o povratku ozlijeđenih igrača, trebali bi biti jači za Nuića, vjerojatno i Nenadića. Trebali bi, izuzev Gadže, konačno imati kompletan sastav na raspolaganju.

Što reći na kraju? Treba shvatiti ozbiljnost utakmice, teren i tribine očekuje još jedan veliki izazov. Navikli smo. Uigrani smo. I nećemo podbaciti, zar ne?
Vidimo se u subotu, početak je u 18 sati.

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno prvotimac NK Kutjevo, člana 1. ŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.