/Nenad Bjelica preuzeo zagrebački Dinamo SLUŽBENO PREDSTAVLJANJE JE ZAKAZANO ZA DANAS U 12 SATI
bjelica gnkdin

Nenad Bjelica preuzeo zagrebački Dinamo SLUŽBENO PREDSTAVLJANJE JE ZAKAZANO ZA DANAS U 12 SATI

Uprava GNK Dinamo postigla je dogovor s gospodinom Nenadom Bjelicom koji će preuzeti funkciju glavnog trenera prve momčadi!

Službeno predstavljanje novog trenera modrog kluba bit će u srijedu, 16. svibnja, u 12 sati, u dvorani za konferencije na stadionu Maksimir.

Nenad Bjelica svoju je nogometnu karijeru započeo u rodnom Osijeku odakle je 1993. otišao u španjolski Albacete. Kasnije je igrao u Real Betisu, Las Palmasu, Kaiserslauternu, Admiru i FC Kärnten. Također je nastupio u devet navrata za reprezentaciju Hrvatske, zadnji nastup odigrao je na Europskom prvenstvu 2004. protiv Francuske (2:2).

Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, u austrijskom klubu Kärntenu (2007.-2009.). U Austriji je još trenirao FC Lustenau (2009.), WAC (2010.-2013). te Austriju Beč (2013.-2014.) s kojom se plasirao u grupnu fazu UEFA Lige prvaka. U Italiji je dvije sezone vodio drugoligaša Speziju, a od 2016. do 2018. obnašao je dužnost trenera u poljskom Lechu iz Poznana s kojim je do završnice sezone bio u borbi za titulu.

Foto SS gnkdinamo.hr

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.