/Nastavljaju se odbojkaška natjecanja ODBOJKAŠICE U RIJECI I POREČU, MURSAŠI
IMG_0479

Nastavljaju se odbojkaška natjecanja ODBOJKAŠICE U RIJECI I POREČU, MURSAŠI

Nakon mjesec dana odmora na parkete se vraćaju naši predstavnici u odbojkaškim Superligama. Djevojke putuju na Jadran na nova gostovanja, a odbojkaši dočekuju posljednjeplasirani Kitro Varaždin.

Odbojkašice Osijeka još u teoriji mogu dohvatiti plasman među 4 najbolje ekipe u državi, no objektivno je to teško očekivati s obzirom da tri kola prije kraja za Kaštela Cemexom zaostaju velikih 7 bodova. Ipak, dok postoji matematika valja pokušavati, pa se prema Poreču putuje s jednostavnim planom – pobjediti. Naravno da to neće biti baš tako lako i izvesti, ali Franićeve djevojke su sada barem odmorne, lišene svih drugih natjecanja i koncentrirane na ovu utakmicu pa se svakako nadamo dobrim vijestima iz Istre bez obzira na određene probleme s ozljedama.

Na žalost puno manje optimizma gajimo oko Nove Gradiške koja je i dalje na samo jednom osvojenom bodu, a putuju u goste ove sezone sjajnoj Rijeci koja je prvi pratitelj nedodirljivog dvojca Mladost – Marina. Uz očiglednu razliku u kvaliteti  tu je i izostanak Antonije Čeliković, vrlo bitne karike Runjaševe ekipe što je sasvim sigurno dodatna otegotna okolnost. Spomenuti bod Nova Gradiška osvojila je na svom parketu upravo protiv Rijeke, pa je to jedan podatak koji nudi nadu, to je podatak koji si djevojke iz Gradiške trebaju “utuviti” u glavu, to je podatak koji znači da mogu i protiv ovakvih ekipa kada su koncentrirane i kada se bacaju na glavu za svaki poen!

45. HAOK RIJEKA CO – ŽOK NOVA GRADIŠKA subota, 20. siječnja 2018. u 19,30
46. OK KAŠTELA CEMEX – OK OLIMPIK subota, 20. siječnja 2018. u 17,30
47. OK POREČ – ŽOK OSIJEK nedjelja, 21. siječnja 2018. u 18,00
48. HAOK MLADOST – OK MARINA KAŠTELA subota, 20. siječnja 2018. u 18,00

Ako kod djevojaka živimo u nadi, kod odbojkaša Murse ovoga puta ultimativno očekujemo pobjedu. U goste im dolazi posljednja momčad lige, varaždinski Kitro i tu bi sve osim nova 3 boda za Maningerove trupe bio neuspjeh bez obzira na činjenicu da su “prognanici” i da će domaćin biti u dvorani Jug 2. Osječane od željenog trećeg mjesta dijele samo 2 boda koliko više ima Centrometal, momčad koja u posljednjem kolu dolazi u Osijek. Dakle, MOK Mursa apsolutno sve drži u svojim rukama, s tri pobjede do kraja biti će 4. i idu u doigravanje za prvaka. To je rasplet koji priželjkujemo, a s obzirom da imaju dva susreta na domaćem parketu i gostovanje u Sisku bez obzira na navijačku opredjeljenost – čini nam se ostvarivo!

45. MOK RIJEKA – HAOK MLADOST subota, 20. siječnja 2018. u 17,00
46. OK MEDICINAR – OK MLADOST RIBOLA KAŠTELA subota, 20. siječnja 2018. u 13,30
47. MOK MURSA – OSIJEK – OK KITRO VARAŽDIN subota, 20. siječnja 2018. u 19,00
48. OKM CENTROMETAL – OK SISAK subota, 20. siječnja 2018. u 18,00
Podijeli
  •  
  •  
  •