/NAŠK ili Otok, Željo ili Jadran POSLJEDNJE KOLO MEĐUŽUPANIJSKE LIGE
našk 1

NAŠK ili Otok, Željo ili Jadran POSLJEDNJE KOLO MEĐUŽUPANIJSKE LIGE

Stigli smo do samog kraja Međužupanijske lige Slavonije i Baranje, još je pred nama samo 90 minuta u kojima ćemo dobiti odgovore na dva otvorena pitanja.

Tri nova trećeligaša su Graničar, Kutjevo i Vuteks a u posljednjih 90 minuta saznat ćemo tko će biti četvrti, o tome će u izravnom dvoboju u Našicama odlučiti NAŠK i Otok. Bit će to veliko finale sezone, utakmica u koju će stati 2250 do sada odigranih minuta. Jednima će se sve isplatiti, a drugi će prosuti sav uloženi trud. Otok starta s malim, ali značajnim bodom prednosti koji ih stavlja u poziciju da im je bod dovoljan za promociju. NAŠK starta kao dožaćin što je njegova velika prednost, iako su i pred svojim gledateljima znali kiksati. Domaćin je kompletan, gost bez jedne od najvažnijih karika, bez Marka Blaškovića. Nadamo se da će na terenu biti prava sportska borba, da će sasvim sigurno pune tribine našičkog stadiona uživati bez obzira što u tako važnim utakmicama često bude rovovska bitka a ne nogometna ljepotica.

U sjeni ovog susreta u Županji se igra trećeligaški derbi, Graničaru na proslavu dolazi još jedan slavljenik – Vuteks. Za razliku od Našica ovdje bi dobar nogomet trebao biti zajamčen, dva odlična protivnika u opuštenpj atmosferi igraju za prestiž. Nešto slično i u Kutjevu gdje je osim nogometa na meniju i prava fešta, festival graševine. Na nogometni festival dolazi Višnjevac. U Dardi gostuje boboćanski Borac u još jednom susretu bez ikakve važnosti osim dojma kako je sezona završena. Potpuno identičnom se može reći i za dvoboj Hajduka i Radničkog, možda je pobjeda nešto bitni ja domaćinu koji se prilično spustio na ljestvici u odnosu na start proljetne polusezone.

Još dva vrlo bitna susreta igraju se u Gunji i Slavonskom Brodu. Iako je još uvijek nedefinirano kud će posljednja momčad lige ispasti, i Željo i Jadran svakako žele izbjeći neizvjesnost. Željezničar ima luksuz da može izbjeći fenjer i ako izgubi, dok Jadranu igra samo pobjeda uz po njih pozitivan ishod u Brodu. U Gunji gostuje Šokadija, neopterećena ali opasna, a potpuno identičan opis je i za Brod gdje dolazi Borac iz Kneževih Vinograda. U oba susreta ljestvica sugerira da su gosti kvalitetniji, no ipak je domaćinima neusporedivo važnije pa će biti vrlo zanimljivo na oba terena.

Screenshot_20190531-085539_Drive

Podijeli
  •  
  •  
  •