/Nakon polovine prvenstava krenula prava poplava promjena trenera TEŽAK I NEPREDVIDLJIV JE TRENERSKI KRUH BEZ OBZIRA NA RANG NATJECANJA
pero benković

Nakon polovine prvenstava krenula prava poplava promjena trenera TEŽAK I NEPREDVIDLJIV JE TRENERSKI KRUH BEZ OBZIRA NA RANG NATJECANJA

Kada nema rezultata – promjeni trenera. Jasan je plan u velikoj većini vrhunskih klubova, a isti princip se primjenjuje i na niželigaškim razinama. Često je to potez koji povlače i vodstva slavonskih niželigaša, pa smo sredinom jesenske polusezone doživjeli već 5 promjena na klupama u 3. HNL i MŽNL Slavonije i Baranje.

U MŽNL je prvi ostavku podnio Mato Lukačević koji je s terena vodio Šokadiju, a rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima klupskog vodstva iako je igrački kadar osjetno slabiji u odnosu na prošlu sezonu. Lukačević je Šokadiju napustio i kao igrač i već je debitirao za županjski Graničar, a novo ime na klupi Šokadije je Ivica Cvitkušić. Samo dva dana kasnije IO pakračkog Hajduka nakon serije loših rezultata dužnosti je razriješio Viktora Trbaru, a ulogu trenera na terenu preuzeo je Danko Cerovečki.

U trećeligaškom društvu još je više promjena, na klupi Đakovo Croatije umjesto Antuna Labaka zasjeo je njegov pomoćnik Hrvoje Piplica. Isto tako stigle su promjene i u Bedemu i Belišću. Klupu Bedema od Brune Buhača preuzeo je vojnik kluba Jure Jurić koji stalno gasi požare u Ivankovu. Nakon pet odigranih kola i samo jednog osvojenog boda trener nogometaša “Belišća” Pero Benković podnio je ostavku. Novi trener belišćanskog trećeligaša je Zdenko Adamović nekada igrač splitskog Hajduka, NK “Osijeka”, NK “Čelika” a kao trener vodio je trećeligaške klubove s dalmatinskog područja, radio je kao trener u omladinskoj školi Hajduka kao i pomoćni trener NK Hajduk-Split.

Promjene trenera su ponekad logičan slijed događaja, no ponekad je jasno i da vodstvo kluba malo precijeni kvalitetu svog igračkog kadra pa očekuju čuda od rezultata koji se naravno ne dogode. U trenerskom poslu kontinuitet je jedna od ključnih komponenti za uspjeh, a često je to teško dočekati. Puno je i pozitivnih primjera, svakako su to  Čepin i Igor Toth, Ivo Babić i Sloga, a pogotovo Dalibor Bognar koji je “pustio korjenje” na klupi pleterničke Slavije gdje s mladim igračkim kadrom radi odličan posao te nezaobilazni Davor Rupnik iz čije radionice također izlaze kvalitetni prvoligaški igrači.

Foto nkbelišće.hr

Podijeli
  •  
  •  
  •