/Nakon gostovanja u Sibiru Nikolina Božičević i Marina Kaštela dolaze u Novu Gradišku NIKOLINA JE TRENUTNO NAJBOLJI LIBERO SUPERLIGE
nikolina mladost3

Nakon gostovanja u Sibiru Nikolina Božičević i Marina Kaštela dolaze u Novu Gradišku NIKOLINA JE TRENUTNO NAJBOLJI LIBERO SUPERLIGE

Nikolina Božičević, rođena je 14. siječnja 1995. u Zagrebu, a trenutno nosi dres najbolje odbojkaške družine u Hrvatskoj, Marine Kaštela. S obzirom da je upravo Marina sljedeći protivnik ŽOK Nove Gradiške porazgovarali smo s Nikolinom o njenom dosadašnjem odbojkaškom putu.

nikolina mladost2
– Počela sam se baviti raznim sportovima od gimnastike, atletike, košarke… Zaustavila sam se na odbojci koju sam oduvijek i htjela igrati ali nisam mogla jer u onom dijelu Zagreba gdje sam živjela kluba nije bilo. U osnovnoj školi sam počela rekreativno trenirati odbojku u klubu u Dubravi. Trenirala me Tanja Svoboda, od nje je sve i krenulo. Nitko drugi nebi podnio moju ludost i živost koju sam imala tada osim nje. U srednjoj školi stigao mi je poziv za selekciju grada Zagreba sa strane trenera Nine Matjačića koji je u meni vidio libera. Iako me ta pozicija nije pretjerano interesirala jer mi je bilo zabavnije rekreativno se zezati u Dubravi, svejedno sam pokušala. Trener Nino je također bio i izbornik Hrvatske kadetske i juniorske reprezentacije pa i trener mlađih momčadi u Mladosti. Tu sam započela svoj put libera, prešla sam u Mladost i odlučila se okušati u malo ozbiljnijem svijetu odbojke. Naravno nikad nisam požalila. Prošla sam selekcije Zagreba, kadetske i juniorske reprezentacije i došla u seniorke Mladosti gdje smo i nanizali neke lijepe rezultate sa tadašnjim trenerom Edom Kleinom. Nakon tih lijepih godina u svom rodnom gradu odlučila sam se na još jedno novo iskustvo i tako sam došla tu gdje sam i sada, u Marinu Kaštelu – priča nam Nikolina dok se u Sibiru sprema za sljedeću utakmicu svog kluba.

nikolina5
Iza tebe je i jedna teža ozljeda od koje si se ekspresno oporavila..

– Bila sam na operaciji kuka prošlo ljeto. To je iza mene zahvaljujući fizioterapeutu Ivanu Brtičeviću koji je radio samnom od samog dana operacije. Moj povratak na teren se predviđao osam do devet mjeseci nakon zahvata. Uz rad sa Ivanom i podršku svih bližnjih vratila sam se na teren za dva mjeseca. Ozljeda je iza mene, gledam na to kao još jedno iskustvo gdje sam vidjela kako izgleda taj pravi sportski svijet gdje su ozljede gotovo neizbježne a kao meni osobno najdraže od svega stekla sam jednog velikog prijatelja, Ivana.

nikolina

U Marinu si prešla ovog ljeta, za sada imaš razloga za zadovoljstvo? Osvojile ste Kupi i Superkup, u Europi i prvenstvu odlično gurate..

– Da, ove godine sam se odlučila preseliti u toplije krajeve, probati nešto novo i pokušati se snaći u novoj sredini. Zasad mislim da mi dobro ide, dokle god uspijevamo kao ekipa nizati pobjede i osvajati titule mislim da sam na pravom putu. 
Dvije titule smo već pospremile, sada je glavni cilj stavljen na prvenstvo. Naravno nije ni Europa izostavljena, tu ćemo dati sve od sebe ali ipak je prvenstvo najbitnije u ovom trenutku. Naravno nije samo glavni cilj osvajati nagrade, cilj svih nas je također napredak, kako individualan tako i napredak kompletne ekipe u cjelini.

Već ste nekoliko dana u Sibiru gdje danas igrate protiv odlične ekipe Yenisey..

nikolina marina

– Danas se igra za nas jedna jako teška utakmica. Iako je Yenisey sedmi na tablici u Ruskoj ligi možda je i malo reći da su jake. Visoka ekipa koja će nas sigurno blokom zatvoriti na svim stranama, pritisnuti servisom i napadom. Ali bez obzira što je to malo ozbiljnija ekipa od nas, nama će sigurno odgovarati malo igrati u sporednoj ulozi, budući da smo u Hrvatskoj ligi favoriti. Ruska ekipa će zasigurno biti pod pritiskom što će nama odgovarati. Nas cilj je uživati u igri i opušteno odigrati najbolje kako možemo.

Nadamo se da ćete osim dobre igre upisati i dobar rezultat, ali i da ćete se dobro umoriti za tu pobjedu. Sljedeći protivnik u prvenstvu vam je Nova Gradiška, a kao slavonski portal ipak drukamo za naše djevojke. Imamo li se pravo nadati da naše Žokice mogu prekinuti taj vaš veliki niz nepobjedivosti?
nikolina mladost
– Haha pa naravno da imate, ovo je sport. Svi znamo koliko je rezultat u odbojci nepredvidljiv a pogotovo u Ženskoj. Vraćamo se s teškog putovanja na teren protiv Nove Gradiške koja će iskoristiti sve svoje adute, kojih je jako puno, kako bi nas slomili ali i mi ćemo pružiti kvalitetan otpor i nadam se ipak nastaviti svoj pobjednički niz.

Malo nam prokomentiraj i ostala dva slavonska predstavnika u Superligi..

– Vukovar ima već neku dozu iskustva u prvoj ligi što im itekako daje vjetar u leđa dok je Osijek možda i najborbenija ekipa u Hrvatskoj koja teško “poklanja” poene. Također se jako dobro sjećam tih teških gostovanja u Slavoniji, kako protiv Vukovara tako i protiv Osijeka, vjerna publika koja redovno ispunjava dvorane i stvara pritisak na protivnike. To su uvijek odlične utakmice za igrati zbog te atmosfere ali i zbog dobrih protivnica.

nikolina hrvatska

Kakvi su tvoji odbojkaški planovi za budućnost, možda nekakav odlazak u inozemstvo ili ipak za sada fokus isključivo na Marinu?

– Trenutno dok sam u Marini fokusirana sam na ciljeve ovog kluba, a to je uzeti prvenstvo i naravno osobni cilj, napredovati što je više moguće. A za dalje ćemo vidjeti, korak po korak ?.

Marini želimo jedan veliki  pobjednički korak danas, ali i posrtaj na drugom, ono subotnjem u Gradišci.. Sigurni smo da ih očekuje sjajna atmosfera u dvorani i nabrijane Žokice na parketu!

nikolina 2

Podijeli
  •  
  •  
  •