/Osijek se vratio – nakon 10 godina u Osijeku se igra europska odbojka! ŽOK OSIJEK - VB NÖ SOKOL SCHWECHAT
ZOK Osijek

Osijek se vratio – nakon 10 godina u Osijeku se igra europska odbojka! ŽOK OSIJEK - VB NÖ SOKOL SCHWECHAT

U srijedu s početkom u 19,00 sati u maloj dvorani Gradskog vrta igra se pomalo i povijesna odbojkaška utakmica. U sklopu 2. kola 2018 CEV Volleyball Challenge Cup – Women sastaju se ekipe ŽOK Osijek i VB NÖ Sokol SCHWECHAT, iz Schwechata pored Beča. Iako je to prva europska utakmica za osječke odbojkašice, pa se ne može reći da su ostvarile nekakav epski rezultat, ipak gledano iz drugog kuta, to je iako izgleda nevjerojatno prva euro utakmica u Osijeku nakon 10 godina! I ta činjenica je stavlja u okvir povijesnih iako ne treba djevojakam stavljati nikakvo breme na leđa dodavanjem takvih epiteta.

Ekipa Osijeka je prilično izmjenjena u odnosu na prošlu sezonu, dvije ključne igračice više nisu dio Najljepšeg kluba u gradu, Antonia Volmut i Katarina Pavičić su u Mladost i uz Ivanu Barunčić su sigurno ono što nedostaje Osijeku da bi bio na višoj razinu u odnosu na prošlu sezonu koja je bila doista fenomenalna. No zamjene u vidu Elene Babić, Ivane Sučić i Doris Krivić sigurno imaju moći i znanja dostojno ih zamjeniti. Rezultati na domaćim parketima nisu dobri, no svakako je u tome veliku ulogu odigrao i raspored, vjerujemo da će Osijek u sljedeća 4 domaća susreta skupiti puno bodova i krenuti tamo gdje mu je i mjesto, u gornji dom Superlige. Ovi dvoboji s Austrijankama su samo bonus, nagrada za sve ono što su učinile u prošloj sezoni, i naravno poticaj da se u novoj još više i jače bore da bi u sljedećoj ponovno izašle na europsku scenu.

U pripremama su se Osječanke okušale protiv vrhunskih protivnica na turniru u Italiji, imale su  priliku vidjeti što ih očekuje, protivnice su sasvim sigurno kvalitetno snimljene, i sada ostaju samo dvije stvari za pravi rezultat. Prvi je maksimalna koncentracija svih igračica, mirna i koncentrirana utakmica i poštivanje trenerovih zamisli, a drugi je prava, vrhunska podrška s tribina. Srijeda navečer je prilika da osječki sportski zaljubljenici nagrade ove djevojke za sve što rade, za sav znoj i suze koje ostavljaju na parketu i do vrha napune Gradski vrt! I zajednički s njima proslave pobjedu u koji iskreno vjerujemo, Osječanke to mogu!

screenshot-www.cev.lu-2017-11-20-22-56-07-994

Podijeli
  •  
  •  
  •