/Nacionalni kamp u Velikoj? JOŠ NIJE KASNO
velika

Nacionalni kamp u Velikoj? JOŠ NIJE KASNO

VELIKA – Odluka Uprave nogometnog prvoligaša NK Osijeka, da jedan dio zimskih priprema odrade u Velikoj, velika je potpora i značaj za sportski, gospodarski i turistički razvoj veličkog kraja, ali i cijele Požeštine.

Nekadašnji stadion, nekadašnjeg prvoligaša NK Kamen Ingrada, sa svim pratećim sadržajima u i oko njega, bez obzira na ne adekvatno održavanje u proteklim godinama, kao i samo mjesto Velika, prepoznat i priznat su ambijent u kojem se može u miru odraditi dio priprema nogometne družine kakva je ekipa NK Osijeka koja u tekućoj  prvenstvenoj sezoni ima dobre pozicije i vrlo velike ambicije. Dolazak NK Osijeka na pripreme u Veliku poruka je i ostalim hrvatskim prvoligašima i drugoligašima da su dobro došli podno Papuka i da neće zažaliti ako takvu opciju izaberu i takvu odluku donesu.

Zbog jako dobrih infrastrukturnih nogometnih sadržaja i zbog vrlo specifičnih i posebnih klimatskih uvjeta, teško je za ne povjerovati kako kroz sve ove protekle godine lutanja i traženja Hrvatski nogometni savez do sada upravo Veliku i cijeli velički nogometni kompleks nije prepoznao kao dobru priliku za destinaciju kampa Hrvatskih nogometnih reprezentacija. Ako to nisu učinili do sada  još uvijek nije kasno za takvu odluku, protiv koje čelnici veličke općine i vodstvo ŽNS Požeško-slavonske županije sigurno ništa ne bi imali. Odabir Velike kao trenažnog i pripremnoga centra svih selekcija HNS sigurno bi  ubrzalo i izgradnju  veličkih bazena kao i smještajnih kapaciteta u okviru  hotela u njihovoj blizini, a time i svih ostalih gospodarskih, sportskih, društvenih i komunalnih sadržaja.

Lojalnost čelnika i cijelog ŽNS  požeško-slavonskog aktualnom Predsjedniku HNS Davoru Šukeru nije uvjet, ali moralna obveza bi mogla i trebala biti, da se kamp HNS upravo dogodi u Velikoj. Pitanje je, dali se dobro uvijek dobrim vraća?

Tekst: Franjo  Memedović

Podijeli
  •  
  •  
  •