/Mursice blizu senzacije, Plamen i BnS upisali teške poraze EGAL UTAKMICA S JAKOM PULOM U OSIJEKU
kk mursa

Mursice blizu senzacije, Plamen i BnS upisali teške poraze EGAL UTAKMICA S JAKOM PULOM U OSIJEKU

I peto kolo Prve ženske lige je obilježeno porazima slavonskih košarkašica, no ono što veseli je odlična partija Murse protiv Pule koja slovi kao jedan od kandidata za naslov prvakinja države.

MURSA – PULA 72:79    (20-16, 20-20, 15-24, 17-19)

Tako blizu a tako daleko. Najkraći je i najbolji komentar na utakmicu Murse i Pule. Nakon 39 minuta velike borbe inače odlična Petra Lovrić imala je dva bacanja za izjednačenje i promašila oba. To kao da je ubilo samopouzdanje Mursicama koje do kraja nisu ubacile niti poen, ali su zato napravile nekoliko gluposti koje su Puležanke iskoristile i upisale četvrtu pobjedu u sezoni. Upravo je Petra Lovrić uz imenjakinju Šimunić bila nabolje raspoložena od domaćih igračica, prva je ubacila 17, a druga 18 poena. Nedostajale su dvije stvari za prvi veliki prvoligaški skalp osječkih košarkašica. Nedostajala je bolje raspoložena Ksenija Šarlija, i nedostajao je skok, Puležanke su na kraju imale velikih 17 skokova više. Tako se utakmice jednostavno ne dobivaju, ali s Ivanom Tikvić pod obručem Pula je tu dominantna u gotovo svim utakmicama lige. Nije ovaj poraz nikako tragičan, ali je prava šteta kada se dođe u Rim ne vidjeti Papu, a Mursice su bile na Trgu Sv. Petra..

MEDVEŠČAK – BROD NA SAVI 110 : 34  (35-6, 23-7, 32-11, 20-10)

Iskustvo i kvaliteta su debelo na strani Medveščaka koji je sve odlučio u uvodnih nekoliko minuta pa je do kraja bilo samo pitanje gdje će se prvakinje zaustaviti. Poraz je naravno velik,težak i bolan. Ali svaki put kad je teško a u pitanju je BnS treba se sjetiti o kako je mladoj ekipi riječ. I ponovno je mladost blistala, odigrala odlično protiv u ovom trenutku puno boljih, iskusnijih i spremnijih protivnica. Mlada Tea Josipović je novi wunderkid iz BnS inkubatora zajedno s Nikom Kurdijom. Njih dvije su završile na dvoznamenkastom broju poena, a zajedno su s ostalim suigračicama razlog da se i na ovakve teške poraze gleda prije svega s optimizmom.

ZADAR – PLAMEN 87 : 60  (20-21, 25-16, 19-8 , 23-15)

Klasična priča za Plamen. Dobro, dobro i onda – crna rupa! Na poluvrijeme utakmice u Zadru Plemen je otišao sa zaostatkom od 8 poena, uz dobru igru sasvim dostižno, a onda na otvaranju drugog poluvremena 11:0 za Zadar i kraj svih nadanja. Već sasvim standardno najbolja je bila Amerikanka MC Smelser koja je postigla 21 poen, a jedina dvoznamenkasta uz nju je bila Lea Hrmić. Lana Hrmić je skupila 11 skokova, a Laura Bašić konačno uštimala ruku i pogodila 3 trice. Nakon svega što je do sada pokazala u dresu Plamena, za MC Smelser možemo samo reći da je prava šteta što nije došla u Požegu dvije godine ranije, u onu ekipu sa Soldo, sestrama Lovrić i Sandrom Mandir, Vojtulek, Pandžom i Bogoje. Bila bi to družina vrijedna naslova prvaka!

Podijeli
  •  
  •  
  •