/Mursice bez problema preskočile Croatiju NAKON PAUZE SLIJEDE KVALIFIKACIJE ZA PRVU LIGU
žkk mursa

Mursice bez problema preskočile Croatiju NAKON PAUZE SLIJEDE KVALIFIKACIJE ZA PRVU LIGU

Prema očekivanjima košarkašice osječke Murse uspješno su i bez većih problema odradile posao u posljednjem kolu Skupine A Druge lige protiv Croatije. Kako su kvalifikacije za Prvu ligu već ranije osigurane, utakmica je bila puka formalnost, no Nikšićeve djevojke su je ozbiljno shvatile i upisale pobjedu s 15 poena prednosti – 65:50.

– Nismo standardno agresivno ušle u utakmicu i dozvolile smo protivnicama puno lakih poena iz skoka u napadu. Budući da smo već ranije osigurale kvalifikacije za popunu Prve lige, trener je priliku dao mlađim igračicama koje su dobro odradile svoj posao. U drugom poluvremenu smo podignuli agresivnost u obrani i na skoku te rutinski privele utakmicu kraju. Sada slijedi pauza od tri tjedna te kreću kvalifikacije za prvu ligu. U kvalifikacijama igramo s dobro nam poznatom ekipom iz Zagreba i riječkim FSV-om. Za prolaz nam je potrebno minimalno osvojiti drugo mjesto, tako da je sve na nama. Imamo dovoljno vremena da se posložimo i uigramo te na terenu izborimo Prvu ligu – rekla nam je prvotimka Murse Alma Pfeifer.

Kao što je Alma naglasila Osječanke imaju 3 tjedan za odmor i pripremu za kvalifikacije u kojima će igrati 3 ekipe umjesto planirane 4 pošto ej Salona odustala od kvalifikacija i samim tim Prve lige. Sa Zagrebom Mursa može igrati ravnopravno, to su dokazale kroz sezonu gdje su u Zagrebu poražene, ali su u Osijeku slavile. FSV je pak odlična ekipa, ali sasvim sigurno ne odskače kvalitetom od ove dvije pa će se sve svesti na trenutnu formu sve tri ekipe, a nadamo se da će Osječanke tu biti prave. Iskustva već imaju dovoljno, sigurni smo i kvalitete, pa jedno od prva dva mjesta ne bi  smjelo pobjeći. Svaka utakmica i svaki poen mogu biti odlučujući u ovakvom natjecanju, pa i kada se gubi treba to biti sa što manje, a kada se i osigura pobjeda treba nastojati da bude što uvjerljivija.

Podijeli
  •  
  •  
  •