/Mursa slavila u slavonskom derbiju BRILJANTNA PARTIJA PETRE LOVRIĆ
Screenshot_20190205-230226_Instagram

Mursa slavila u slavonskom derbiju BRILJANTNA PARTIJA PETRE LOVRIĆ

U posljednjem susretu 15. kola Prve lige za košarkašice sastali su se slavonski predstavnici Mursa i Brod na Savi, a do pobjede su došle domaće djevojke koje su se tako izjednačile s Brođankama sa po dvije pobjede

MURSA – BROD NA SAVI 82:70  (28-17, 21-18, 14-24, 19-11)

Mursa: Blair 12. Šola 4, Horjan, Tukić, Mihaljević 9, Šarlija 6, Lovrić 26, Rajić, Zalin 25, Vuksanić, Batorek

BnS: Rimarčuk 1, Milas, Poljac 10, Lazić 21, Kurdija 6, Kavka 2, Ilakovac 2, Buconjić, Đukić 12, Fastić-Pajk, Josipović 16, Šebalj

Vrlo dobra košarka iako je riječ o borbi za goli prvoligaški život. Pobjeda je i jednima i drugima otvarala veliku priliku da se dokopaju toliko željenog 9. mjesta na prvenstvenoj ljestvici, a s obzirom da su sada na identičnom učinku nalaze se u jednakoj situaciji pred preostalih 7 kola.

Ponovno je BnS u istom problemu, od 4 ključne igračice dvije budu na dobroj razini a preostale dvije ne, nikako da se djevojke usklade i u jednoj utakmici sve budu prave. Nekako je dojam da bi u tom slučaju i te kako mogle parirati i ekipama koje se ne bore za ostanak. Ovoga puta prave su bile Mihaela Lazić i Tea Josipović, dok je Ella Đukić još jednom bila daleko od onoga što se od nje očekuje, a i Edita Poljac nije bila na dosadašnjoj razini. S druge strane Mursa je u problemima s ozljedama, ali je zato još jednu dojmljivu partiju odradila Petra Lovrić koja je ubacila 26 poena, a sjajnu podršku imala je od osječkih Amerikanki Bryeshe Blair i Allison Zalin koja je ubacila samo jedan manje.

Loš šut za 3 ponovno je problem za Rimarčukovu ekipu, samo 2 ubačaja iz 20 pokušaja jednostavno je premalo, pa se samim tim istopila lagana premoć u skoku koju redovito donosi mlada Tea Josipović koja se sjajno nosila i s Allison Zalin. Bez šuta za tri BnS je nemoćan, a Mursa je tu bila uspješnija, za 5 pogodaka potrošile su 18 lopti što zapravo i donosi tu konačnu razliku do 12 poena. One od kojih se očekuju trice u Brodu na Savi, Mihaela i Ella, imale su 0/10!?

Početak utakmice je bio nervozan i s naše i s njihove strane ali smo se relativno brzo odvojile na 10 razlike i uspjele to zadržati do poluvremena, onda se dogodio pad u 3. četvrtini i došle su samo na 2 razlike ali smo uspjele ostati koncentrirane i privesti utakmicu u našu korist – komentar je Petre Lovrić nakon utakmice.

Sada su Mursa i Brod na Savi u identičnoj situaciji, imaju po dvije pobjede i u lovu su na Podravac koji ima jedno slavlje više od njih. I u Brod i u Osijek još dolazi Plamen koji se teško može uključiti u borbu za ostanak, a ostatak rasporeda nekako bolje izgleda za Mursu.

Podijeli
  •  
  •  
  •