/MNK Jakšić nakon penala svladao MNK Plamen u finalu Županijskog malonogometnog kupa PRIGODNO DODIJELJENE NAGRADE NAJBOLJIM STRIJELCIMA U OBJE ŽMNL VIDOVIĆU I SOLINI
mnk jakšić jb

MNK Jakšić nakon penala svladao MNK Plamen u finalu Županijskog malonogometnog kupa PRIGODNO DODIJELJENE NAGRADE NAJBOLJIM STRIJELCIMA U OBJE ŽMNL VIDOVIĆU I SOLINI

MNK Jakšić nakon penala svladao MNK Plamen u finalu Županijskog malonogometnog kupa.

POŽEGA – U nedjelju, 12. veljače u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrana je finalna utakmica Županijskog malonogometnog kupa. Ove sezone natjecalo se 11 klubova, a do finala su došle momčadi Jakšića i Plamena (Požega).

Prije početka utakmice povjerenik natjecanja Jurica Bešlić uručio je trofeje najboljim strijelcima 1. i 2. Županijske malonogometne lige za sezonu 2016./2017. Krešimir Vidović (MNK Grabarje) postigao je 20 pogodaka u 1. ŽMNL dok je Alen Solina (MNK Vladorena Požega) postigao 21 pogodak u prvenstvu 2. ŽMNL.

Jakšić je bolje otvorio finale i u 7. minuti pogotkom Stipe Jakeševića došao u vodstvo. Na 1:1 izjednačio je u 26. minuti ponajbolji igrač Plamena Josip Šipura. U 30. minuti Maurizio Rezo je ponovno doveo Jakšić u vodstvo. Mladi Matej Šipura pogotkom u 35. minuti donio je svojim suigračima izjednačenje i priliku da nakon izvođenja penala osvoje kup.

U izvođenju penala za Jakšić su sigurni izvođači bili Maurizio Rezo, Domagoj Kovačević, Josip Raguž i Stipo Jakešević. Kod Plamena su penale realizirali Matej Šipura i vratar Matej Mičević dok je udarac Brune Čolaka obranio vratar Jakšića Matko Kovačević. Tako su igrači Jakšića došli do duple krune u prvoj sezoni od osnutka kluba jer su nakon osvojenog naslova prvaka 2. ŽMNL i ulaska u 1. ŽMNL osvojili i Županijski malonogometni kup čime su stekli i pravo daljnjeg sudjelovanja na nivou regije Slavonije i Baranje.

Pehare finalistima kupa uručio je Jurica Bešlić, povjerenik za mali nogomet Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije. S finalnom utakmicom kupa završila je službena malonogometna sezona 2016./2017.

Od sljedeće sezone 2017./2018. u prvenstvu 1. ŽMNL će se natjecati 10 klubova, a liga će se igrati dvokružno dok će se prvenstvo 1. ŽMNL i dalje igrati jednokružno, a sudjelovat će 8, 9 ili 10 klubova, ovisno koliko će se novosnovanih klubova uključiti u natjecanje.

 

MNK PLAMEN – MNK JAKŠIĆ 2:2  (4:6 penali)

Požega, SD Tomislav Pirc, suci : Slaven Stojanović i Darko Mautner, delegat : Jurica Bešlić

STRIJELCI : 0:1 S. Jakešević (7), 1:1 J. Šipura (26), 1:2 Rezo (30), 2:2 M. Šipura (35)

PLAMEN – Matej Mičević, Josip Šipura, Matej Šipura, Bruno Čolak, Robert Nović, Mario Franjić, Josip Zaler, Ivan Pajeska, Ivo Soldo.

JAKŠIĆ – Matko Kovačević, Maurizio Rezo, Domagoj Kovačević, Vlatko Pelan, Stipo Jakešević, Josip Raguž, Dominik Stojanović.

Žuti kartoni : Čolak / M. Kovačević, S. Jakešević

Crveni kartoni : Nović (20) / Stojanović (17)

Izvor Požeški sportski savez

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.