/Meštrović: “To je Osijek kakvog želim gledati” NEZADOVOLJSTVO POSJETOM U GRADSKOM VRTU
meštrović

Meštrović: “To je Osijek kakvog želim gledati” NEZADOVOLJSTVO POSJETOM U GRADSKOM VRTU

Poljudskom derbiju i zasluženoj pobjedi Osijeka nazočio je i klupski predsjednik Ivan Meštrović. Imao je puno pohvala za igrače i stručni stožer za odlično odrađen posao:

Drago mi je da sam došao na utakmicu i svjedočio pobjedničkom pristupu naše momčadi, mentalitetu kojemu težimo kao i potvrdi činjenice da je NK Osijek, po više aktualnih parametara, uistinu najbolji klub u Hrvatskoj. Pristup je najbitniji jer u HNL-u imamo veliku četvorku s igračima koji su više od jednoga desetljeća u nogometu i koji žive i dišu za nogomet, što znači da nijanse prevladavaju. Ta nijansa kojom mi, trenutno, možda ne možemo svojim sadašnjim proračunom sustići vodeću momčad, ona može biti izražena i u pristupu. Kako navija naša „Kohorta“ – srcem do pobjede. Vjerujem da su tome svjedočili i svi naši navijači. To je Osijek kakvog želim gledati, od sada, pa do vječnosti!

Stadion je mjesto na kojem se iskazuje privrženost

S tri osvojena boda u Splitu Bijelo-plavi su se vratili na drugo mjesto, odmah iza vodećeg Dinama. To je također vrijedno za istaknuti…

Jesmo, no postoje neki razočaravajući podaci koji prate naš rezultat i plasman na ljestvici. Osijek u posljednjih desetak i nešto više godina na domaćem terenu ima posjećenost u rangu jedne Marsonije ili Varteksa iz vremena dok su oni igrali u prvoligaškoj konkurenciji. To su i klubovi i gradovi koji ipak imaju značajno manji nogometni rejting u odnosu na Osijek. Idemo kroz infrastrukturu pokušati privući što više navijača na stadion jer su tribine mjesto na kojima se iskazuje privrženost voljenom klubu. To nije ni toplina obiteljskog doma ili nekakav lokal u kojem se utakmica gleda u TV prijenosu.

Ravnomjernost interesa i uspjeh u ostvarivanju istih

U istom je kontekstu Meštrović spomenuo broj gledatelja koji u Splitu dolaze na utakmice svoga kluba:

Eto, to je razlog i zbog kojega uvijek volim doći na Poljud jer Hajdukovi navijači prate Hajduk i kada je njihova momčad u ozbiljnom zaostatku za vodećima i kada ima jednu, barem za sada, vrlo lošu sezonu. I to je nešto u čemu trebamo učiti od njih. Ono što ne trebamo učiti, u čemu smo najbolji, što već činimo i poduzimamo je veliki infrastrukturni projekt koji je, mislim, i dalje u sjeni fokusa hrvatske javnosti. Upravo je to pobjeda NK Osijek, ta ravnomjernost interesa i uspjeh u ostvarivanju istih.

Podijeli
  •  
  •  
  •