/Marsonia pod vodstvom Ilije Marića ima niz od 7 uzastopnih turnirskih naslova IMPRESIVAN NIZ MLAĐIH PIONIRA IZ SLAVONSKOG BRODA
marsonia mlađi pioniri

Marsonia pod vodstvom Ilije Marića ima niz od 7 uzastopnih turnirskih naslova IMPRESIVAN NIZ MLAĐIH PIONIRA IZ SLAVONSKOG BRODA

Marsonia pod vodstvom Ilije Marića ima niz od 7 uzastopnih turnirskih naslova.

Mlađi pioniri Marsonije ovo ljeto oduševili su na niz turnira na kojima su se pojavili budući su osvajali samo 1. mjesta. Mlada momčad trenera Ilije Marića ima niz od 7 uzastopnih naslova pobjednika na raznim turnirima koja su osvajali u Brodsko – posavskoj i Požeškoj – slavonskoj županiji te u susjednoj BiH. Osim toga oni su doprvaci Prve kvalitetne lige Slavonije i Baranje u kojoj su 3 boda zaostali za prvakom Cibalijom.

U Prvoj kvalitetnoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje mlađi pioniri Marsonije igrači rođeni 2003 i 2004. godine u 22 utakmice imali su 18 pobjeda, 2 neodlučene i 2 poraza te su samo 3 boda zaostali za Cibalijom. Vinkovčani su imali pobjedu više, ali i poraz manje te impresivnu gol razliku od 141:10.

Mlađi pioniri Marsonije tijekom 22 utakmice u Prvoj kvalitetnoj ligi Slavonije i Baranje postigli su 84 gola, a primili samo 15, dok im je malo nedostajalo do naslova prvaka. S obzirom da trener Ilija Marić ima 28 igrača u ovom uzrastu, druga ekipa igrala je u Županijskoj ligi. Tamo nisu imali konkurenciju te su osvojili 1. mjesto.

Nakon prvenstvenih natjecanja mlađi pioniri Marsonije u protekla 2 mjeseca nastupili su na nekoliko turnira. Iza njih je niz od 7 uzastopnih naslova pobjednika na isto toliko turnira na kojima su se pojavili. Tako je osvojena Bubamara, pa Panonia Kup u Tuzli, dok je 1. mjesto bilo u Brodskom Varošu na turniru Malena i Klepetan. Uslijedio je naslov pobjednika na turniru u Bosanskom Brodu pa 1. mjesto u Pavlovcima u Požeško – slavonskoj županiji, dok su još 2 prva mjesta došla nedavno iz susjedne BiH i to kod Rudanke u Doboju te posljednji u Tesliću. Od mlađih pionira Marsonije posebno se ističe Stjepan Kruljac koji je na svim turnirima u BiH u: Tuzli, Bosanskom Brodu, Doboju i u Tesliću dobio nagradu kao najbolji igrač spomenutih natjecanja.

Kao i Kruljac vrlo zapažen je i vratar Karlo Krijan koji također ima 4 pojedinačna naslova koja je dobio kao najboljih golman na turnirima u: Tuzli, Bosanskom Brodu, Pavlovcima i Tesliću.

Uz Kruljaca i Krijana vrijedi izdvojiti da su pojedinačne nagrade na spomenutim turnirima kao najbolji igrači ili strijelci od mlađih pionira Marsonije još osvojili: Mihael Miličević, Tin Kuprešak i Roko Cvitković. Većina ovih igrača nastupila je za Županijsku selekciju koja je u Velikoj osvojila 1. mjesto na prvenstvu Slavonije i Baranje. Ovaj vikend ova generacija ide u Tuzlu na turnir Škole nogometa Bambi koja otvara novi Sportski centar, dok će mlađe pionire Marsonije u novoj sezoni preuzeti novi trener Darko Oreč.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •