/Marin Greganić pozvan na okupljanje reprezentacije RUKOMETAŠ NEXEA SE SPREMA ZA EURO 2018 KOJI ĆE SE ODRŽATI U KOPRIVNICI
GREGANIĆ NEXE

Marin Greganić pozvan na okupljanje reprezentacije RUKOMETAŠ NEXEA SE SPREMA ZA EURO 2018 KOJI ĆE SE ODRŽATI U KOPRIVNICI

U klub Nexe stigao je poziv Hrvatskog rukometnog savez da se njihov mladi talentirani igrač Marin Greganić priključi pripremama muške kadetske reprezentacije.

Pripreme kadetske reprezentacije Hrvatske za M18 EHF EURO 2018 će se u održati u Delnicama od 5. do 14.7.2018 godine.

Porazgovarali smo s Marinom o ovoj odličnoj vijesti i njegovim planovima za budućnost.

Da li te je iznenadio poziv u reprezentaciju i što to znači za tebe?

 Bio sam već na nekim okupljanima i pripremama mlade reprezentacije, a zadnje je bilo u Zadru u kampu koje je trajalo 6 dana. Sada ćemo imati u Delnicama, a planirana su kasnije okupljanja u Ludbregu i Ivanić –Gradu nakon kojih idemo na Europsko prvenstvo. To ćemo igrati od 9.8. do 19.8 u Koprivnici, a protivnici će nam u skupini biti reprezentacije Izraela, Portugala i Srbije.

Koliko ti znači sve veća minutaža u prvoj ekipi svoga kluba?

 Vrlo mi je važno biti u igri naše prve momčadi jer igrački napredujem, a i tada trener može vidjeti moje zalaganje i trud kako bi imao što više povjerenja u mene. To što je sada ispred mene je jedan igrački napredak jer želja mi je ostati u rukometu i razvijati se koliko god to zdravlje i godine dozvole. Puno mi znači što imam prilike igrati jake utakmice u našem klubu, a sve mi to pomaže u bržem igračkom razvoju.

Ti si mlad igrač i tek si napunio 18 godina, a već si u profesionalnom timu. Da li si spreman na sve izazove koje to donosi?

 Vrijeme koje provodim na treninzima i utakmice su mi trenutno najvažnije. Naravno da bude situacija kada moram odbiti izlaske s prijateljima jer sada mi je vrlo bitno igrati, trenirati i naravno škola. Za druženja će uvijek biti vremena, ali ako sada ne zasučem rukave, kasnije će biti kasno. Drago mi je da me u tome podupire i obitelj, ali i prijatelji tako da za ništa neće biti kasno.

Toliko za sada od reprezentativca Marina Greganića koji uz rukomet, razmišlja i o školi i kineziološkom fakultetu, ali kako i sam kaže, o tome će više misliti nakon završetka iduće sezone koja je pred njim. Mi mu naravno želimo što više sreće i uspjeha na pripremama u Delnicama, a tako i na natjecanju u Koprivnici.

Foto Nexe

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.