/Majstorica u finalu Medveščaka i Splita SPLIĆANKE SLAVILE U DRUGOJ UTAKMICI
split-medvescak

Majstorica u finalu Medveščaka i Splita SPLIĆANKE SLAVILE U DRUGOJ UTAKMICI

Split je u drugoj utakmici završnice doigravanja pobijedio aktualne prvakinje sa 65:61

Split je u 2. utakmici završnice doigravanja pobijedio Medveščak, aktualne prvakinje, njihovim oružjem, energijom i samopouzdanjem. Time je rezultat završne serije izjednačen na 1:1.

Utakmica je bila tvrda, nije ponudila veliku kreaciju, ali je bila nevjerojatno zanimljiva i puna preokreta. Domaće su vodile 18:16 minuta a gošće 15:42 minute. Najveća prednost koju je Split ostvario iznosila je 8 koševa dok je Medveščak najviše vodio sa 6 koševa razlike.

Ako to prevedemo na pojedinačne učinke, u domaćim redovima prednjačile su Tea Perić (15 koševa, 16 skokova i 6 iznuđenih prekršaja), Katarina Puljić, Josipa Silov i Ivana Brnas. Kod gošći najbolja je bila Iva Todorić (26 koševa, 12 skokova i indeks učinkovitosti 30) uz veliku pomoć Matee Tadić s 17 koševa.

U seriji na 3 pobjede, sljedeća utakmica igra se 2. svibnja u Zagrebu, a 4. utakmica na rasporedu je 5. svibnja u Splitu.

STATISTIKA 

 

Boran Grgin trener Splita: “Danas sam od cura dobio ono što mi je bilo jedino bitno, da pokažu karakter i borbu za svaku loptu i na tome im od srca čestitam. Publici također sve pohvale, Ovom pobjedom smo osigurali još jednu pravu košarkašku feštu u 4. utakmici na našim Gripama. Što se tiče same utakmice, mislim da obje ekipe mogu puno bolje u napadačkom dijelu, a nama će prvi cilj u 3. utakmici biti smanjiti broj izgubljenih lopti. Ovaj put smo malo modificirali obranu od pick and rolla, a za iduću utakmicu u Zagrebu se nadam da će nam bar jedna od ozljeđenih Miše i Visković moći zaigrati i dati nam toliko potrebnu širu rotaciju.”

Podijeli
  •  
  •  
  •