/Maja Joščak najbolja hrvatska nogometašica IZBOR HRVATSKOG NOGOMETNOG SINDIKATA
IMG_5832

Maja Joščak najbolja hrvatska nogometašica IZBOR HRVATSKOG NOGOMETNOG SINDIKATA

Često joj tepamo da je “ženski Luka Modrić”, a sada imamo još više razloga za to. Upravo su Luka Modrić i Maja Joščak od kolega izabrani za najbolje hrvatske nogometaše u protekloj sezoni u izboru Hrvatskog nogometnog sindikata. I dok za Luku bez ustručavanja možemo reći da je najveći hrvatski nogometaš svih vremena, za Maju taj epitet za sada ipak ide samo za aktualni vremenski period, za nešto više morat će odvesti svoje suigračice u Ligu prvaka..

Dakle, ono što smo svi znali, sada je dobilo i službenu potvrdu, Maja Joščak najbolja je nogometašica Hrvatske nogometne lige, djevojčice kojima je trenerica u Osijeku zaista imaju od koga učiti..

Velika mi je čast dobiti priznanje za najbolju nogometašicu HNL-a. Iako smatram da je bilo dosta cura koje bi to također apsolutno zaslužile, zahvalila bih se svima koji su me izabrali i time podržali sve ono što pružam na terenu i van njega. Nadam se da će ovo biti poticaj svim curama koje naporno rade da budu još bolje i da ne odustaju od svojih snova – rekla nam je zadovoljna Maja koja je do nagrade došla potpuno zasluženo bez obzira što dio sezone nije igrala zbog oporavka od ozljede.

maja joščak nogometni sindikat foto

Za Osijekom je još jedna šampionska sezona, najvažniji trofej je i dalje na Mačkamami, ali Kup je “pobjegao”..

Protekla sezona je za nas bila uspješna kao i prethodne, ostvarili smo ono što se od nas očekuje, a to je osvojiti prvenstvo. Zakazali smo jedino na polju kupa, koji nam je konkurent Split na izrazito uvjerljiv način preuzeo. Sigurno da smo tužni zbog toga ali i veoma zahvalni jer nam je trebalo takvo prizemljenje koje će nam pokazati da ništa ne pada s neba. Možemo biti sretni što nam je napokon netko odlučio pomrsiti račune, ali sigurna sam da na konačan ishod prvenstva utječemo samo mi, jer ono što krasi Osijek je energija, zajedništvo, koje će i kad je najlošiji dan u karijeri i dalje biti jedan korak ispred svih – samouvjereno će najbolja nogometašica Osijeka i 1. HNLŽ.

Ljetni mjeseci uvijek donose istu temu, Ligu prvaka. Je li konačno vrijeme za iskorak, ponovno se ukazuje prilika pred domaćom publikom izboriti prolazak kvalifikacijske skupine?

Ove godine smo opet domaćini lige prvaka, što nam daje još veću želju za prolaskom u drugu fazu natjecanja jer znamo koliko u Slavoniji vole i poštuju naš nogomet. Nadam se da smo iz prethodnih sezona izvukli podosta pouka, koje će nam nadam se, biti dobre i korisne smjernice kako i na koji način se pripremiti na te utakmice. Ne znamo još protivnika, ali na nama je da radimo, pokušavamo popraviti ono što ne valja, poboljšati ono što valja i nadati se sa prolasku grupne faze, te ovu godinu predstaviti kao pravi europski Osijek.

Kakva bi se priča mogla ovoga ljeta dogoditi u Osijeku. Djevojke u Ligi prvaka, momci u Europskoj ligi.. Europo pazi se….

Foto: HUNS

Podijeli
  •  
  •  
  •