/Lipik sljedeća velika prepreka za Požegu PRED NAMA JE 20. KOLO 1. ŽNL
požega kaptol 2019 0009

Lipik sljedeća velika prepreka za Požegu PRED NAMA JE 20. KOLO 1. ŽNL

Pred vratima je već standardno uzbudljiva završnica sezone u požeškoj 1. ŽNL. Tri su kandidata za naslov prvaka, a uz to zanimljiva je i borba za 4. i 5. mjesto koje će voditi u novu ligu Brod – Požega.

U najboljem položaju je aktualni prvak Kaptol koji sve drži u svojim rukama, s tri pobjede do kraja novi pehar dolazi u njihove vitrine. I pogled na raspored do kraja definitivno ih sta lja u ulogu izrazito favorita. Prva prepreka Poletijevoj družini je mlada momčad Papuka. Odmah je jasno da je Kaptol neusporedivo iskusniji od gostiju iz Velike, igra se u Kaptolu i sve osim pobjede domaćih bila bi prvoklasna senzacija.

Krivi korak Kaptola do kraja čeka BSK,  a Požega krive korake i jednih i drugih pa se trenutno vodeća momčad lige zapravo nalazi u najlošijem položaju. A u ovom kolu čeka je najteži protivnik, sjajno raspoloženi Lipik koji ruši sve pred sobom. Alviž, Macura i Kligl nisu u Simunićevom kadru što je svakako vjetar u leđa domaćinu kojeg samo pobjeda ostavlja u igri za naslov.

BSK putuje u Čaglin gdje ne bi smio imati puno problema doći do bodova i ostati u igri te čekati kiks Kaptola. Kvaliteta je svakako na strani gostiju, ali rasterećeni Omladinac nije bezazlrn ako Bučani ne budu maksimalno ozbiljni.

U petak u večernjem terminu Tim osvježenje je domaćin susjedima iz Jakšića kojima su bodovi iz ove utakmice puno važniji da bi sačuvali 4. mjesto koje jamči MŽNL. Naravno da to što im bodovi više znače i trebaju ne stavlja goste u ulogu favorita, u Kuzmici to može biti samo Tim osvježenje. Sigurno uz dvoboj Požege i Lipika najzanimljivija utakmica kola.

I ona zadnja u najavi je zanimljiva. Mladost i Croatia igraju derbi začelja. Eventualna pobjeda Pavlovčana čak bi otvorila mogućnost da u posljednja dva kola stignu Croatije, dok bi svaki drugi ishod i teoretski zaključio borbu za ostanak. Objektivno, i u slučaju pobjede Mladosti čudo se ne bi dogodilo.

Dvoboj Tim osvježenja i Jakšića igra se u petak u 20:00 sati, derbi u Požegi u subotu u 18:00, a preostale utakmice u nedjelju u isto vrijeme.

Screenshot_20190523-134231_Drive

Podijeli
  •  
  •  
  •