/Je li vrijeme da se slavonski članovi IO HNS-a izbore za Slavoniju!? OSIJEK JEDINI MOŽE JAMČITI POTICAJNU ATMOSFERU REPREZENTATIVCIMA
gradski vrt osijek

Je li vrijeme da se slavonski članovi IO HNS-a izbore za Slavoniju!? OSIJEK JEDINI MOŽE JAMČITI POTICAJNU ATMOSFERU REPREZENTATIVCIMA

Četiri su predstavnika, uz naravno predsjednika Saveza Davora Šukera, u Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza koji zastupaju Slavoniju i Baranju. Ili bi to barem trebali raditi. Sva četvorica su predsjednici županijskih saveza i dugogodišnji članovi IO HNS-a čiji glas sigurno ima određenu težinu pri donošenju odluka, iako tomu u posljednje vrijeme baš i ne svjedočimo. Doduše zahvaljujući političkom angažmanu Vukovarsko srijemski župan Božo Galić službeno nije član IO s pravom glasa nego je dio savjetodavnog tijela, no potpuno je razvidno da je to pro forme, njegov glas vrijedi kao i bilo kojeg člana IO.

Davor Šuker je predsjednik, Vučemilović jedan od dva dopredsjednika, u IO je još nekoliko predstavnika koji su vezani s istokom Hrvatske i nevjerojatno je da se “dolina suza” kako našoj ravnici možemo tepati u posljednje vrijeme toliko zanemaruje. Naravno, posebno nas boli “krađa” domaćinstva protiv Finske koja je završila tako kako je završila na Rujevici, uvredama, zvižducima i – remijem ravnim porazu! Jasno da su mnogi u Slavoniji poludjeli, izgovoreno je sve i svašta na račun rukovodstva saveza, a sada im se nudi savršena prilika da ublaže ili potpuno poprave taj kiks koji su napravili. Osijek i Slavonija zaslužuju jednu pravu, vrhunski natjecateljsku utakmicu. Sigurno nitko ne sumnja u sjajnu atmosferu, u to da bi se reprezentativci napokon osjećali kao kod kuće uz euforičnu atmosferu kakvu na žalost više nigdje ne mogu imati.

O radu naše četvorke se može reći puno toga, kako lošeg jednako tako i dobrog, ali ovoga puta je na njima da se izbore zajedno sa Šukerom i dovedu tu utakmicu u Osijek. Ili će još jednom pokazati da je ipak od borbe za nogomet u Slavoniji i Baranji važnije biti ponosni član Izvršnog odbora i o trošku saveza posjećivati europske destinacije na koje ih vode Raketa, Mandžo, Mitar, Vida i društvo..

Podijeli
  •  
  •  
  •