/Ima li Slavonac ključ za Jurjevačku bravu? ŽELJO DOČEKUJE JADRANA, OTOK, SLOGA I GRANIČAR GOSTUJU
bobota zrinski jurjevac

Ima li Slavonac ključ za Jurjevačku bravu? ŽELJO DOČEKUJE JADRANA, OTOK, SLOGA I GRANIČAR GOSTUJU

Pet susreta 13. kola Međužupanijske lige Slavonije i Baranje igra se u subotu, a preostale 3 u nedjelju. 13. kolo za ekipe iz samog vrha znači gostovanje, izuzev Željezničara koji dočekuje Jadrana u Brodu, što će vjerojatno značiti barem poneki kiks i novo preslagivanje redoslijeda.

13. kolo nije sretno za Slavonac, barem u najavi. Dočekuju ga kao posljednja momčad lige, s mnogim problemima, a stižu im Plemići iz Jurjevca koji igraju u fenomenalnoj formi u posljednje vrijeme. Uz Hajduk Slavonac ima najlošiji napad lige, a obrana Zrinskog je čudesna ove sezone, i nekako se čini da Slavonac može do boda samo uz čudesnu igru svoje obrane i tako da sačuva svoju mrežu netaknutom. Iako je u ovoj ligi teško gosta gurati u ulogu favorita, ako je u nekom susretu gost favorit, onda je to u ovom..

Slično se može reći za još jedan nedjeljni dvoboj, onaj u kojem Sloga gostuje u Babinoj Gredi. Ipak za razliku od Tenje, ovdje domaćin ipak pokazuje znakove života, trude se, bore se, a dolaskom Cvitkušića na klupu Šokadija se barem psihički razdrmala i sigurno će pokušati iznenaditi Slogu koja se pokazuje vrlo konzistentnom u igranju dobrog nogometa u posljednje dvije sezone. Babić je složio vrlo poletnu, rastrčanu ekipu koja ima prepoznatljiv stil igre koji im donosi rezultat. Uostalom, kako u Tenji tako i ovdje tablica naviše govori.

Treći i posljednji nedjeljni dvoboj je onaj između Višnjevca i Vuteksa. Nogomet je kolektivna igra, no u ovom slučaju domaća momčad prvenstveno ima zadatak zaustaviti Danijela Spasića, ako njega ostave bez učinka napravili su 80% posla, posebno u svjetlu izostanka Derajića i Vajića. Vuteksov napad funkcionira poput švicarske urice, samo je Otok efikasniji od njih i jasno je da domaćin prije svega mora zaustaviti suparnikov napad, a onda će Gelo i društvo imati prilike postati junaci. I jedni i drugi su u sredini ljestvice, gosti doduše sa 4 boda prednosti, ali niti jednima niti drugima ova utakmica nije od krucijalnog značaja, i jedni i drugi imaju mir i po svemu bi ovo trebala biti jedna mirna nogometna predstava dvije podjednakih momčadi koje se mogu slobodno nadigravati.

Željezničar bi u 13. kolu trebao imati možda i najlakši posao bez obzira što Zrinski igra s posljednjom momčadi lige. Na stadion Stjepana Vlainića Dide dolazi Jadran bez trojice prvotimaca, a što je najvažnije među njima je i Robert Nospak, alfa i omega Jadrana. Da je Crnković sam birao što želi na ovoj utakmici vjerojatno bi bio skroman pa bi rekao neko drugo ime da ne osakati protivnika u prevelikoj mjeri. Bilo što osim mirne pobjede Željezničara bila bi prvoklasna senzacija.

Bušićeve trupe putuju danas u Pakrac na noge Hajduku koji je u prošlom kolu još jednom teško stradao, no Pakračani se bez sumnje uzdaju u prednost domaćeg terena, ako su mogli zaustaviti Slogu, mogu i Graničara. Hajduk je objektivno najveće razočaranje dosadašnjeg dijela sezone, očekivali smo ih u najmanju ruku u sigurnoj sredini, ako ne i pri vrhu MŽNL; a u samoj završnici jeseni oni su na jednoj jedinoj pobjedi, na smao 7 osvojenih bodova s jednom od najlošijih obrana i najlošijim napadom lige. Graničar je pak na 4. mjestu s isto toliko bodova zaostatka za vodećim dvojcem, do kraja jeseni žele taj zaostatak smanjiti, a da bi se to i dogodilo, u Pakracu jednostavno moraju ići po sva 3 boda.

Da je MŽNL u kladioničarskoj ponudi, na susretu Naška i Otoka bi zicer bio da neće biti remija, i jednima i drugima se do sada samo po jednom zalomila podjela bodova. Otok je prvoklasna senzacija iako se znalo da imaju jako dobar i jako iskusan igrački kadar. Našk se vrti otprilike gdje smo ih i očekivali, uglavnom igraju dobar nogomet uz velike muke u realizaciji, a takvih problema otok nema, oni trpaju nemilice. S obzirom da Našk ima veliku bodovnu zalihu pred kvartetom na začelju, a Otok je na bod od prvog mjesta, jasno da je gostima sigurno veći pritisak pred ovu utakmicu, ali i objektivno Otok u ovih 90 minuta kreće kao lagani favorit.

U Kneževim Vinogradima ogled dva Borca u koji domaćin svakako kreće s ulogom osjetnog favorita. Ivica Kolar je na klupi domaćina krenuo sa dvije sjajne nogometne predstave, ali i sa nula zarađenih bodova. Nadigrao je Borac i Zrinski i Vihor, ali su oba puta ostali praznih ruku. Kolar je rekao da je shvatio u čemu griješe i da će to popraviti. Evidentno je da je domaćin favorit, no Radićevi igrači su sigurno osokoljeni bijegom sa začelja i sigurno neće biti puki promatrač na tepihu stadiona pored bazena.

Zanimljiv susret igrati će se i u Dardi gdje gostuje Vihor. Domaćin je ostvario zacrtano, sada do kraja jeseni traže bonus koji će im za proljeće značiti puno lakši zadatak. S druge strane će im stajati Vihor koji ima svoje planove, skupiti što više bodova i ostati blizu vodećima , a onda pojačani u proljeće krenuti prema najvišim dometima. Pritisak je podjednako raspoređen, i jedni i drugi naravno žele do pobjede, domaćin da bi to ostvario najprije mora zaustaviti Pavlovića koji unatoč manje odigranih utakmica polako ali sigurno postaje prvi konkurent Spasiću, a kod domaćina je napadački najopasniji Vanja Kovač. Darda nas je već navikla na svakakve “ludosti”, igraju nogomet s puno golova, pa se s pravom nadamo još jednoj golijadi i danas.

Višnjevac :             NK Višnjevac        NK Vuteks-Sloga

Slavonski Brod :      HNK Željezničar    NK Jadran

Pakrac :                   NK Hajduk             NK Graničar

Našice :                    NK NAŠK             NK Otok

Babina Greda :       NK Šokadija         NK Sloga

Kneževi Vinogradi:   NK Borac              NK Borac-Agrar

Darda :                     NK Darda              NK Vihor

Tenja :                     NK Slavonac          NK Zrinski

Podijeli
  •  
  •  
  •