/Leander Paes i Marcos Baghdatis danas imaju rođendane PAES JE OSVAJAČ MNOGOBROJNIH GRAND SLAMOVA
paes

Leander Paes i Marcos Baghdatis danas imaju rođendane PAES JE OSVAJAČ MNOGOBROJNIH GRAND SLAMOVA

Leander Paes i Marcos Bagdhatis danas imaju rođendane.

Leander Adrian Paes (Kolkata, 17. lipnja 1973.) je indijski profesionalni tenisač. Paes je u svojoj karijeri osvojio Grand Slam u muškim parovima nakon pobjede na Australian Openu 2012. , sedam Grand Slam naslova u mušim parovima i šest u mješovitim parovima, te brojna druga Grand Slam finala, čine ga jednim od najvećih i najcjenjenijih igrača u muškim i mješovitim parovima na svijetu. Jedan je od najuspješnijih profesionalnih indijskih tenisača, a također je i bivši kapetan indijske Davis Cup reprezentacije. Dobitnik je indijske najveće sportske nagrade Rajiv Gandhi Khel Ratna 1996. i 1997., Arjuna nagrade 1990., i Padma Shri nagrade 2001. za izvanredan doprinos razvoju tenisa u Indiji. Paes je praunuk bengalskog pjesnika Michaela Madhusudan Dutta.

 

Marcos Baghdatis (Limassol, 17. srpnja 1985.)  je ciparski tenisač.

Marcos Baghdatis je trenutno najbolje rangirani ciparski tenisač. Svoj prvi turnir osvojio je u Pekingu 2006., pobijedivši u finalu Maria Ančića (6–4, 6–0). Najveći uspjeh mu je finale Australian Opena 2006. godine. U finalu je izgubio od Rogera Federera (5–7, 7–5, 6–0, 6–2). Od većih uspjeha još treba izdvojiti polufinale Wimbledona te polufinale Mastersa u Parizu.

Marcos Baghdatis je inače i hrvatski zet, naime oženio je našu bivšu profesionalnu tenisačicu Karolinu Šprem. Vjenčali su se 2012. godine i iste godine dobili kćerkicu Zaharu.

Foto Wikipedija

Podijeli
  •  
  •  
  •