/Kristina Zirn: “Ostavile smo zadnji atom snage za pobjedu” SLJEDEĆI EURO PROTIVNIK JE ČEŠKA OSTRAVA
IMG_2282

Kristina Zirn: “Ostavile smo zadnji atom snage za pobjedu” SLJEDEĆI EURO PROTIVNIK JE ČEŠKA OSTRAVA

Sinoć su odbojkašice Osijeka napravile zaista pravi podvig i u Beču izborile plasman u drugo kolo CEV Challenge cupa. Nije to bio podvig u smislu da su izbacile nekakvu mega momčad, jer Sokol je ekipa objektivno nešto lošija od Osijeka, no od Osijeka koji igra pri vrhu svojih mogućnosti, kada osciliraju u igri kako još osciliraju onda je taj Sokol visoka prepreka. Podvig je način kako su to djevojke Branimira Franića napravile, uz koliko truda, borbe i psihičke snage.

Bez iznimke sve su djevojke dale svoj maksimum, barem što se tiče borbe, u samoj igri praktično sve imaju prostora za odigrati i bolje od ovoga, a mi smo ovaj put izdvojili Kristinu Zirn koja je odigrala u svom standardnom izdanju, dakle vrlo dobra, to je djevojka koja se rijetko kada ističe nekakvim lošim ili pak spektakularnim izdanjima, od nje se uvijek zna što se može očekivati.

Kristina, imali ste dva uzastopna poraza u 5. setova, sigurno ste bile i fizički i psihički istrošene pred ovu utakmicu, kako ste se za nju spremale, što ste promjenuli u odnosu na osječki dvoboj s Austrijankama?

Da, imali smo dva uzastopna poraza, ali unatoč tome moramo se vrlo brzo okrenuti novim utakmicama, pogotovo u ovakvom ritmu kada nam se utakmice zaredaju vrlo blizu. U 6 dana 3 utakmice, k tome još i dosta bitne, što zbog bodova u prvenstvu ili zbog daljnjeg doigravanja u CEV Challenge Cupu, koji smo na kraju uspjele ostvariti. Tu Vam nema nekih posebnih priprema, jer jednostavno nemate vremenski dosta prostora za odmor i rekuperaciju nakon utakmice, te za neke posebne promjene u igri. No, pošto smo odigrali gusto s njima prvu utakmicu, u kojoj su odlučivale nijanse, dosta smo se upoznali s načinom njihove igre i ovoga puta smo znali šta možemo očekivati od njih te smo mogli od samoga početka odgovoriti na njihovu igru – kazala je Kristina u uvodu.

Što vam je prolazilo kroz glavu kada ste nakon odlična dva seta ponovno došle do petog, je li bilo straha da ćete ostati bez nagrade za svu tu borbu?

IMG_2069
Da, prva dva seta može se reći i iznenađujuće dobra, jer još uvijek igramo s velikim oscilacijama i puno grešaka, koje su odradile svoje u sljedeća dva seta, koja su otišla na stranu domaćina, te je peti set bio odlučujući! Ili one dobivaju i prolaze odmah dalje u doigravanje, ili mi dobijemo, pa se igra još jedan “zlatni set” također do 15, pa tko ga dobije prolazi dalje. Tako da smo si odmah zadale duplo teži put, i odigrale smo 6 setova, umjesto 3. Bilo je više straha u 3. i 4. setu, što se vidi po rezultatu, previše je bilo žurbe i panike, pa smo odmah i previše griješili u tehničkim stvarima. Zato smo nekako skupile snage i u 5. setu uspjele odmah na početku povesti i zadržati to vodstvo do kraja. Nakon 5. seta, tzv. “zlatni set” koji odlučuje i o pobjedniku susreta. Tu je bilo dosta napeto i s jedne i s druge strane, domaće su vodile veliku većinu, ali stalno je bilo nade i vjere da možemo, bilo je samo pitanje koja će strana manje griješiti i uspjeti ostati skoncentriranija. Ipak je ostalo još nešto snage i vjere duboko u nama, i uspjele smo okrenuti taj set na našu stranu i to u samom završetku seta.

IMG_2167

Osjećaji nakon utakmice?
Nakon utakmice, osjećaji samo navrle. Radost, sreća i veselje, što smo izdržale 6 setova, i to 2 i pol sata igre, u takvom gustom rasporedu utakmica, još uvijek pomalo umorne od prijašnjih, što smo našle zadnji atom snage i uspjele izvući ostanak u doigravanju. Doista smo ostavile posljednji atom snage za ovu pobjedu. To se ne može opisati, to možete čak i osjetiti dok gledate!

Nakon 10 godina ste vratile europu u Osijek, preskočile, prvu prepreku a sigurno tu ne želite stati, u sljedećem kolu protivnik je češka Ostrava..
Naravno, sada kada smo krenule, moramo samo tako i nastaviti! Iskreno ne znamo trenutno neke detalje o našem sljedećem protivniku u doigravanju, ali zasigurno ćemo saznati i pripremati se. Ali sada se odmah okrećemo ponovno prvenstvu, moramo rješavati ono što nam dolazi prvo na red, a to je domaća prvenstvena utakmica koja se igra u subotu, u 19:30, u Gradskom Vrtu protiv HAOK Rijeke – zaključila je Kristina za Sportalo.

IMG_0451IMG_0479IMG_2061IMG_2067IMG_2151IMG_2167IMG_2190IMG_2242IMG_2245IMG_2261IMG_2302

Foto: Matko Mance

Podijeli
  •  
  •  
  •