/Košarkaške reprezentativke na pripremama u Slavonskom Brodu IZBORNIK BRALIĆ NA RASPOLAGANJU IMA POMLAĐENU EKIPU
hrzg

Košarkaške reprezentativke na pripremama u Slavonskom Brodu IZBORNIK BRALIĆ NA RASPOLAGANJU IMA POMLAĐENU EKIPU

Prema tradiciji Hrvatska ženska košarkaška seniorska reprezentacija odrađuje pripreme u slavonskobrodskoj dvorani Vijuš u kojoj imaju sve potrebne uvjete za dobar i kvalitetan rad. Novi, odnosno stari izbornik Stipe Bralić na treninzima ima 12 igračica uglavnom mlađih budući ih nedostaje 14 što je gotovo jedna cijela reprezentacija.

Ako je Hrvatska muška košarka u krizi zbog neodlaska na velika natjecanja u još težoj situaciji je ženska reprezentacija koja je propustila 2 ciklusa za odlazak na Europska prvenstva. Stoga su ove godine odgovorni koji vode žensku reprezentaciju u Hrvatskoj odlučili na klupu vratiti Šibenčanina Stipu Bralića. On je od 1998. vodio razne mlađe reprezentativne selekcije da bi u razdoblju od 2009. pa do 2013. bio izbornik Hrvatske seniorske reprezentacije u koju se sada vraća nakon 6. godina. U međuvremenu je došlo do puno promjena među igračicama.

Za ovu akciju Bralić je odlučio zvati mlađe igračice, dok i dalje računa na: Režan, Ivanković, Ciglar, Sandrić, Ivezić, Dojkić, Slonjšak, Džankić, Premasunac, Miloglav, Begić, Tikvić Todorić i Erjavec. Sve one su ili dobile poštedu ili su ozlijeđene, dok na njih izbornik računa za novi ciklus kvalifikacija za EP koje će se održati 2021. godine, a koje počinje u 11. mjesecu. Pripreme je ova nova pomlađena reprezentacija počela 20. svibnja u Daruvaru nakon čega su otišli na turniru u Sloveniju na kojem su osvojili 1. mjesto. Tamo je prvo sa 66:61 svladana Češka, a onda u finalu u Laškom i domaća Slovenija s 84:72.

U finalu protiv Slovenije Monika Bosilj postigla je 21 koš uz 5 pogođenih trica, dok je pozornost na sebe privukla Riječanka Mia Mašić koja igra za talijanskog drugoligaša Romu. Ona je protiv Češke postigla 12 koševa, ali 8 uzastopnih i ključnih kada je bilo najpotrebnije za pobjedu, dok je protiv Slovenki ubacila 11 poena uz 3 trice. Odličan učinak imala je i Lea Miletić koja je u obje utakmice imala double – double učinak, odnosno po 12 skokova, dok je Čehinjama zabila 17, a Slovenkama 16 koševa.

Nakon dugo vremena Slavonski Brod u Mihaeli Lazić ima svog predstavnika u Hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji, ako tu ne računamo Jelenu Ivezić koja je iz Oriovca. Mihaela Lazić nedavno je bila u Americi u kojoj je potpisala ugovor sa Sveučilištem na Floridi iz grada Tampe na kojem će boraviti naredne 4. godine i igrati košarku, ali i studirati.

Uz kapetanicu Moniku Bosilj, Leu Miletić, Miju Mašić te Brođanku Mihaelu Lazić na pripremama u slavonskobrodskoj dvorani Vijuš još su: Nina Dedić, Ana Petrak, Inja Butina, Josipa Silov, Klaudija Periša, Marta Galić, Andrijana Cvitković i Ivana Blažević. Ljubitelji ženske košarke u Slavonskom Brodu moći će u ponedjeljak, 10. lipnja i dan kasnije u utorak, 11. lipnja u dvorani Vijuš od 19 sati pogledati dvije utakmice protiv reprezentacije BiH. Nakon toga Hrvatskoj ženskoj reprezentaciji ostao je još samo nastup na turniru koji će se 21 i 22. lipnja održati u Slovačkoj te će izbornik Bralić igračicama dati ljetni odmor. Novo okupljanje bit će na jesen kada se najboljih 12 igračica krenuti u kvalifikacije za EP te je naravno velika želja tamo se i plasirati.

Tekst: Josip Šebalj

Podijeli
  •  
  •  
  •