/Košarkaši odali počast vukovarskim žrtvama SVE JE BLIŽE OGLED S LITVOM U GRADSKOM VRTU
ms-vukovar

Košarkaši odali počast vukovarskim žrtvama SVE JE BLIŽE OGLED S LITVOM U GRADSKOM VRTU

Reprezentativci su posjetili vukovarsku ratnu bolnicu, Spomen dom i Masovnu grobnicu Ovčara

Uoči posjete Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, košarkašku su reprezentaciju u VIP prostoru sportske dvorane Gradski vrt primili župan Osječko-baranjske županije g. Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka, g. Ivan Vrkić.

Gradonačelnik Vrkić pritom je izjavio: “Volimo vas i volimo vaše uspjehe. Želja nam je da svi budemo uspješni kao vi, u vašem poslu. Dok se to ne dogodi imamo se u koga ugledati!” – poručio je gradonačelnik.
Košarkaše je pozdravio i župan Ivan Anušić rekavši kako sve reprezentacije vole dolaziti u Osijek jer Osječani i Slavonci i Baranjci uvijek na poseban način dočekuju sve sportaše, a posebno hrvatske reprezentativce.
“Vidjeli ste da su ovdje bili i nogometaši, rukometaši, tenisači, gimnastičari i da se svi rado vraćaju. Vratite se i vi i puno sreće u natjecanju!” – zaključio je župan Anušić
Predsjednik HKS-a, g. Stojko Vranković ovom je prilikom još jednom naglasio kako je u Osijeku posebna atmosfera: “Odlično nam je ovdje, smještaj, dvorana, ljudi koji se brinu o svemu. Čujemo da su i ulaznice rasprodane i s tim šestim igračem s tribina morali bi pobijediti!”

Reprezentacija se iz Osijeka zaputila u Vukovar odati počast žrtvama Domovinskog rata. Posjetili su Mjesto sjećanja – vukovarsku bolnicu, gdje ih je dočekala dr. Vesna Bosanac te potom Spomen dom i Masovnu grobnicu Ovčara kroz koje ih je proveo legendarni Ante Dugan Samuraj, umirovljeni pukovnik i vukovarski branitelj do zadnjih dana obrane Vukovara. Riječi je zamijenila tišina koja se teško i fotografijama opisati može.

ms-vukovar-2

Podijeli
  •  
  •  
  •